Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Playoffs 2011 - 2012

Kärpät - TPS

4-1
LA 17.3.2012
Oulun Energia Areena

Kärpille ensimmäinen kiinnitys villiin korttiin

Villi kortti -sarjan avausottelu Oulussa oli kotijoukkueen heiniä. Kärppien nopea vastaus TPS:n kavennusmaaliin ratkaisi pelin päätöserän alussa. TPS-vahti Joni Ortio oli jälleen turkulaisten ykkösmies ja piti joukkuettaan pystyssä huikeilla torjunnoilla.

Ottelun alku mentiin TPS-merkkisesti, ja Kärpät oli selvästi potkun turkulaisia perässä.

Erän paras maalipaikka siunaantui kuitenkin kotijoukkueelle, kun Josef Stümpelin oivaltava syöttö tavoitti maalitolpalla väijyneen Ilkka Mikkolan.

Joni Ortion huipputorjunta pelasti kuitenkin TPS:n takaiskulta.

Synkkä hetki

Erän lopulla Kärppien Juho Keränen lensi suihkuun Markus Palmrothiin kohdistuneesta polvitaklauksesta.  

TPS sai ylivoimalla muutamia hyviä tilanteita, mutta huippuvaaralliset paikat jäivät puuttumaan.

Ylivoiman jälkeen Kärpät iski kahdesti, kun ensin Marko Virtala hukkasi kiekon omassa päässä, ja Kimmo koskenkorva sai iskeä kiekon helposti ohi Joni Ortion.

TPS:n tasoitusmahdollisuus tuli hetken päästä, kun Timo Salo karkasi puolittaiseen läpiajoon, joka päättyi kuitenkin ohilaukaukseen.

Heti perään Josef Stümpel karkasi toiseen päätyyn ja viimeisteli tarkalla laukauksella kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Kärppien kolmas maali oli lähellä, kun Juha-Pekka Haataja sai kiekon TPS-maalin edessä. Maassa maannut Joni Ortio sai kuitenkin venytettyä hanskansa kiekon eteen, ja varmalta näyttänyt maali jäi syntymättä.

TPS kaventaa, Kärpät vastaa

TPS sai parhaan mahdollisen alun päätöserään, kun Juraj Mikus tarjoili vapaaksi jääneelle Michal Birnerille, jonka napakka laukaus ohitti johan Backlundin.

Seuraava vaihto pilasi kuitenkin turkulaisten ilon, kun Mikko Lehtonen vei Kärpät kahden maalin johtoon vain yhdeksän sekuntia kavennuksesta.

Lopussa TPS yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta Markus Palmroth menetti kiekon tyhjän maalin edessä, ja Juha-Pekka Haataja sai vapaasti lyödä kiekon häkkiin.

Sarjan toinen osaottelu pelataan jo heti sunnuntaina, jolloin Kärpillä on mahdollisuus ratkaista paikka neljännesvälieriin.

TPS:n voitto siirtäisi ratkaisun kolmanteen osaotteluun, joka pelataan tiistaina.