Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Pitsiturnaus 2011

Ilves - TPS

1-1
PE 5.8.2011
Kivikylän Areena

Otteluraportti: Ilves - TPS 5.8.2011

Kahdeksastoista Pitsiturnaus turnaus alkoi TPS:n osalta ottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Ensimmäisessä erässä onnistunut Ilves piti voittoa hallussaan aina viime sekunneille asti, mutta ottelu päättyi lopulta tasapeliin Tuomas Suomisen osuman johdosta.

Tunnustellen ensimmäiseen erään

Alun tunnustelujen jälkeen TPS pääsi mainiosti peliin mukaan ja Ilveksen maalilla torjunut Miika Wiikman joutui ahkeroimaan Markus Palmrothin ja Santtu Huhtalan pahat laukaukset. Neljän minuutin pelin jälkeen Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, mutta TPS onnistui pelaamaan alivoiman vahvasti yhtä Ilveksen tolppalaukausta lukuun ottamatta.

Seuraava ylivoima ei jäänyt Ilvekseltä kuittaamatta, sillä Mikko Viitasen huitomisjäähyä ehdittiin kuluttamaan vain kymmenen sekuntia, kunnes Ilves siirtyy 1-0 johtoon Teemu Huhtalan maalilla.

TPS pääsi erän loppupuoliskolla paremmin peliin mukaan ja Ilveksen Niko Peltola joutui ottamaan kiinnipitämisestä jäähyn ajassa 11.25. TPS:n ylivoima ei kuitenkaan päässyt kunnolla vauhtiin ja kiekko tuntui polttavan lavassa.

Ensimmäistä erää oli jäljellä enää 36 sekuntia, kun nähtiin turnauksen ja kauden ensimmäinen mylly. Pienimuotoiseen kahinaan suihkukomennuksen arvoisesti osallistuivat Tapio Laakso ja Ilveksen Teemu Kesä.

Ensimmäinen erä oli loppujen lopuksi melko tasaista, kun joukkueet hakivat tuntumaa uuteen kauteen ja Rauman jäähän. TPS-pelaajista positiivisesti ensimmäisessä erässä esille nousivat etenkin Jakub Cerny ja Santtu Huhtala.

Suomiselta tärkeä osuma erän loppuun

TPS sai lyhyen erätauon jälkeen pirteän alun ja painopiste siirtyi selkeästi Ilveksen alueelle. Tilanne pysyi tasaisena vain Wiikmanin hyvien torjuntojen ansiosta. TPS-pelaajien luistin liikkui liukkaammin ja kiekko siirtyi lavasta lapaan.

Hallinta tuotti lukuisia paikkoja, mutta viimeinen tarkkuus viimeistelystä puuttui. Erän puolivälin jälkeen Ilves sai myös juonesta kiinni ja TPS-debyyttinsä tehnyt Aleksis Ahlqvist joutui ahkeroimaan maalillaan.

Kovista väännöistä huolimatta ottelussa edettiin Ilveksen johtoasemassa aina erän viimeisille sekunneille, kunnes TPS tasoitti 1-1:een pelatessaan ilman maalivahtia. TPS:n avausmaalin maalinedustalta laukoi Tuomas Suominen kiekon Wiikmanin selän taakse Virtalan ja Anttilan syötöstä.

TPS:n avausottelu päätyi siis tasapeliin. Seuraava ottelu pelataan klo 14.00, jolloin vastaan asettuu Kai Suikkasen ja Riku-Petteri Lehtosen luotsaama Pelicans.

Tasapisteiden varalta lauottava rangaistuslaukauskilpailu

- Matias Myttynen, Ilves

x Marko Anttila, TPS

Tilastot

1-0 7.42 Teemu Huhtala (Teemu Kesä, Michael Keränen)

1-1 29.50 Tuomas Suominen (Marko Virtala, Marko Anttila)