Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelu 2011

TuTo - TPS

1-4
PE 9.9.2011
Kupittaa

Otteluraportti: TuTo - TPS 9.9.2011

TPS maksoi voitosta kovan hinnan

Tuton ja TPS:n välinen derby Kupittaalla ei sujunut suunnitelmien mukaan 1-4 voitosta huolimatta. TPS menetti Ville Vahalahden sairastuvalle.

Ensimmäinen erä tarjosi paljon vauhtia ja taklauksia. Tepsin uusi vahvistus Toni Mäkiaho otti roolia uudessa joukkueessaan ja taklasi pariinkin otteeseen vahvasti. Erä ei ehtinyt vanheta kuin viisi minuuttia, kun Tuton Patrik Moisio taklasi Ville Vahalahtea, niin että Vaha joutui poistumaan pukusuojan puolella eikä palannut enää peliin. Seuraavassa vaihdossa Marko Anttila haastoi Moision tappeluun. Anttila sai muutaman mojovan iskun perille, mutta kamppailu päättyy silti nyhjäämiseen Moision sidottua. Kumpikin riitapukari lensi ottelusta pihalle ja näin TPS menetti avauserässä kummatkin ykkösnyrkin laiturit ja joutui kierrättämään laitureita Tomas Plihalin ympärillä loppupelin ajan.


Toisen erän alussa kummallekin joukkueelle jaettiin jäähyjä vuoronperään ja Tuton jäähyn jälkeen TPS sai otteen pelistä. Erän puolivälissä Ryan Stone onnistui laittamaan Michal Birnerin kakkoskiekon maalin. Stonella oli ollut vastaavanlainen paikka hetkeä aiemmin, mutta silloin Tommi Virtanen onnistui torjumaan kiekon. Hetkeä myöhemmin Garrett Raboin onnistui hankkimaan rangaistuslaukauksen, mutta veto kilpistyi Virtasen patjoihin. Kun ottelua oli jäljellä tasan kahdeksan minuuttia, vasta joukkueeseen liittynyt Mika Viinanen onnistui maalinteossa ja siirsi vierasjoukkueen 0-2 johtoon. Tepsin erän toisen jäähyn jälkeen Marlo Koposen veto yllätti varmasti torjuneen Marek Schwartzin.

 


Kolmannessa erässä tunteet kuumenivat puolin ja toisin. Pahimmat myllytykset nähtiin, kun Antti Virtanen ajoi Schwartzin päälle ja Timo Salo ajoi Tomas Plihalin kanssa Antti Virtasen vuorostaan maalintaakse. Välien selvittelyn jälkeen, Jakub Cerny sai paikan ja laukoi helpohkosti TPS:n 1-3 johtoon. Loppulukemat 1-4 sinetöi Michal Birner maalin edestä.

Tepsillä ei ollut lopulta ongelmia Tuton kanssa, vaikka kotijoukkueella oli myös omat paikkansa.

TPS harjoituspelit ovat nyt ohi ja nähdyn perusteella joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. SM-liigan alkuun ei ole enää onneksi kauan. TPS aloittaa kauden vieraspelillä HPK:ta vastaan ensi viikon torstaina.

Lehdistötilaisuus ja Rasmus Ristolaisen haastattelu