Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

TPS - Tappara

3-1
TO 1.9.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Tappara 1.9.2011

TPS - Tappara 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

 

TPS:n viimeinen kotiottelu Europan Trophyssa komean päätöksen, kun TPS otti niskalenkin Tampereen Tapparasta. TPS:n hallitsema ottelu päättyi maalein 3-1.

Avauserä oli molemmin puolin sekavaa, ja etenkin TPS:llä oli välillä vaikeuksia päästä keskialueen yli. Mitä pidemmälle pelissä kuitenkin mentiin, sitä paremmin TPS sai koneensa käyntiin.

TPS:n hallinnasta huolimatta Tappara aloitti maalinteon reilun neljän minuutin jälkeen. EX-tepsiläinen Sami Venäläinen tarjoili Jukka Peltolalle maalin eteen, ja Peltola nosti tyylikkäästi kiekon ohi Marek Schwarzin.

TPS sai puhtia Tapparan maalista ja hallitsi avauserää, mutta maaleja hallinta ei tuottanut. Turkulaisilla oli muutama loistopaikka, kuten 2-1-hyökkäys, mutta Tapparan maalilla torjunut Juha Metsola oli mies paikallaan.

Metsola torjui tämänkin Janne Hauhtosen puolittaisen läpiajon Kuva: Ville Klami

TPS tuli toiseen erään paremmalla liikkeellä, ja Tappara oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa omalla alueellaan. TPS sai pelin tasoihin lopulta kahden miehen ylivoimalla. Toista erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Ryan Stone sörkki kiekon verkkoon aivan maalin edestä.

Ryan Stone esiintyi ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä. Kuva: Ville Klami.

Erän loppupuolella TPS meni johtoon hieman erikoisella maalilla. Jakub Cerny nousi laidalta ja laukoi tulisesti kohti Metsolaa. Kiekko pomppi Metsolan kainalosta maalin eteen, josta Timo Seppänen onnistui kauhomaan sen maaliin.

Kolmannen erän alussa nähtiin ottelun ratkaisu. Tappara pelasi ylivoimaa, kun Michal Birner vapautti Tapio Laakson läpiajoon. Yksi SM-liigan parhaista alivoimapelaajista ei epäröinyt vaan täräytti komean rannelaukauksen ohi Metsolan, ja peli oli turkulaisille 3-1.

Maalin jälkeen TPS:llä oli muutama erittäin hyvä paikka lisätä johtoaan, mutta viimeistely ontui. Ottelun lopussa pelin anti oli vain muutama pieni nujakointi, joista vihellettiin kuitenkin vain pikkukakkosia.

Tappara otti lopussa vielä Metsolan pois maalista, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut enää maalinteossa. Ottelu päättyi TPS:n komeaan 3-1-voittoon.

- Voitto antaa suuntaa meille ja antaa potkua vaikeiden edellisten pelien jälkeen, kertoi Tapio Laakso pelin jälkeen.

Antti Erkinjuntti joutui poistumaan vanhasta kotihallista 3-1 tappio niskassa. Kuva: Ville Klami.

TPS ei ole hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan tällä kaudella, mutta toisaalta se ei ole myöskään saalistanut ainuttakaan voittoa vieraspeleistä. Ikävän putken rikkominen on mahdollista sunnuntaina, kun TPS kohtaa Ruotsissa Linköpingsin.

Haastattelut