Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

TPS - Slavia Praha

2-0
SU 14.8.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Slavia Praha 14.8.2011

TPS – Slavia Praha 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

TPS avasi voitolla

European Trophy käynnistyi TPS:n kannalta voitokkaasti, kun se kukisti vähämaalisessa ottelussa Slavia Prahan 2-0. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin nollapelin pelannut TPS-maalivahti Marek Schwarz.

Ottelu oli TPS:n kauden ensimmäinen täyspitkä ottelu. Päävalmentaja Pekka Virta myönsi, että pelituntuma oli vielä pahasti hakusessa.

- Kyllähän se näytti ihan kauden ensimmäiseltä peliltä. Kaverilla oli sentään vähän tuntumaa alla, kun ovat jo pelanneet, Virta totesi.

Ottelu alkoi TPS:n hallinnassa. Omalla alueella kiekkoa siirrettiin ahkerasti, eikä taaksepäin pelaamista pelätty. Hyökkäyspäässä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi muutamaa komeaa laukausta lukuun ottamatta kovin vaarallisia maalipaikkoja.

TPS:n hallinnasta huolimatta parhaimmat maalipaikat nähtiinkin turkulaisten maalilla. Slavian hyökkääjät vyöryivät vastustamattomasti Marek Schwarzin maalille, mutta nopeasti liikkuva Schwarz ehti joka kerta kiekon eteen.

Ylivoimassa parannettavaa

Avausmaali syntyi toisen erän alussa. Kiekko pomppasi Garrett Raboinin esityöstä Slavian hyökkäysalueen reunasta keskelle, josta Marko Anttila iski kääntölaukauksella kiekon ohi hölmistyneen Miroslav Koprivan.

 Toisessa erässä Slavia pääsi paremmin peliin mukaan, mutta lisämaaleja ei tehty kumpaankaan päähän. Molemmat maalivahdit esittelivät komeita koppeja, ja etenkin TPS-maalilla huhkinut Schwarz piti joukkuettaan pystyssä tärkeillä torjunnoillaan.

Molemmat joukkueet saivat yrittää useasti ylivoimaa, mutta kahdeksan ensimmäisen ylivoiman aikana TPS ei saanut maalia aikaiseksi. Ottelun ainut ylivoimamaali nähtiinkin aivan ottelun loppuhetkillä, kun Tomas Plihal iski kiekon tyhjiin Slavian jäähyn aikana.

Pekka Virta oli kuitenkin toiveikas erikoistilannepelaamisen suhteen.

- Ylivoima tulee parantumaan peli peliltä, ja tänäänkin saatiin jo tehtyä hyviä paikkoja.

Avausvoitosta on hyvä jatkaa European Trophya eteenpäin. Torstaina vastaan asettuu kuitenkin eri tason joukkue, kun Turkuun saapuu hallitseva Ruotsin mestari Färjestad.

Valmentajan kommentit ottelun jälkeen:

Tilastot:

 

22.17 1-0 Anttila (Raboin)

59.58 2-0 Plihal (Seppänen) YV TM

Torjunnat:

TPS Schwarz 29 torjuntaa

Slavia Kopriva 29 torjuntaa

Jäähyt:

 

TPS 5x2min

Slavia 9x2min

Yleisöä 2673

 

Teksti: Henri Saloranta