Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

TPS - Frölunda

3-2
LA 20.8.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Frölunda 20.8.2011

TPS etevämpi voittomaalikisassa

TPS voitti toisen ruotsalaisjoukkueen viikon sisään. European Trophyn läntisen lohkon johtaja Frölunda taipui vasta voittomaalikisan jälkeen. TPS päävalmentaja Pekka Virran mukaan virheitä tuli väsymyksen takia.

- Kolmas peli aavistuksen väsymystä ilmassa, mutta  edelleen joukkueen taistelutahto ja tekemiseen olen tyytyväinen. 

TPS oli ensimmäisessä erässä ehkä aavistuksen hermostunut. Ketjut elävät harjoituskaudella paljon ja voitokkaan Färjestad pelin ketjukoostumuksista, oli jäljellä vain erinomaisesti pelannut tsekkikenttä. Tasaista ensimmäistä erää sävyttivät jäähyt. Tepsin parhaat paikat osuivat Tapio Laaksolle, jolla oli parikin kelvollista paikkaa tehdä maali. Loukkaantumisen jälkeen tositoimiin palannut Joni Tuominen pelasi huikean ensimmäisen erän, tehden töitä loistavasti kentän molempiin suuntiin.

Frölundan paras maalinpaikka oli Mika Pyörälällä, mutta laukaus epäonnistui ja Aleksis Ahlqvist oli helppo työ torjua veto. Ahlqvist pelasi ensimmäisen European Trophy ottelunsa tänä vuonna ja torjui Frölundan muutaman tilanteen eleettömästi mutta varmasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mika Pyörälä ei tehnyt tehopisteitä lauantaina. Kuva:Ville Klami.

 

Toinen erä alkoi TPS komennossa ja aktiivinen pelityyli tuotti Frölundalle jäähyn. Henrik Tömmernesin jäähyn aikana huolimaton ylivoima peli kostautui, kun Per-Johan Axelsson karkasi läpiajoon ja yllätti längistä Ahlqvistin. Alivoima maalin jälkeen Tepsin peli oli jälleen hermostunutta. Vasta Tömmernesin illan toisen jäähyn aikana TPS sai korjattua rivinsä ja otti pelin jälleen haltuun. Jakub Cernyllä oli erinomainen paikka tasoittaa peli, mutta Frölunda maalilla torjunut Frendik Andersen hoiti tilanteen varmasti. Magnus Kahnbergin jäähyn aikana TPS vihdoin onnistui. Tomas Plihal tasoitti ottelun loistavalla vedolla yläkulmaan. Plihalin ruuti on ollut European Trophy peleissä kuivaa, neljäs maali kolmeen otteluun.

Kolmanteen erään TPS tuli aivan uudenlaisella ilmeellä. Kova liike oli myrkkyä ruotsalaisille ja tämä näkyi jäähyinä. Erän puolessa välissä Tuomas Suomisen oivallinen syöttö löysi Marko Anttilan maalin edessä, josta oli helppo työ laittaa kiekko ohi Andersenin. Tepsillä oli paikka lisätä johtoa kun erää oli jäljellä neljä minuuttia, mutta Andersen nappasi Ville Vahalahden yläkulmaa kohti viuhuneen vedon. TPS hallinnasta huolimatta Tömmernes onnistui tasoittamaan pelin ja edessä oli jatkoaika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksis Ahlqvist torjui voittolaukauskisassa kaiken. Kuva: Ville Klami.

Jatkoajalla loisto ottelun pelanneella Joni Tuomisella oli parikin paikkaa ratkaista ottelu, mutta Andersen veti tilanteissa pidemmän korren. Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin voittomaali kisaan, jossa Ahlqvist torjui Frölundan kaikki yritykset ja kotijoukkueesta onnistui kolmantena vetänyt Michal Birner.

European Trophy 20.8.2011: Joni Tuominen

European Trophy 20.8.2011: Pekka Virta

 

Teksti: Ville Klami