Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

TPS - Färjestad

2-1
TO 18.8.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Färjestad 18.8.2011

Plihal Ruotsin mestarin turma

TPS:n turnaus European Trophyssä jatkui ottelulla hallitsevaa Ruotsin mestaria Färjestadia vastaan. Tasaväkisen ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Tomas Plihal.

 

Ensimmäisen erän alussa Färjestad oli aktiivisempi ja lukuunottamatta muutamaa ykköskentän pistohyökkäystä peli eteni ruotsalaisten hallussa. TPS sortui pariin jäähyyn, mutta alivoima toimi mallikkaasti. Jälkimmäisen jäähyn aikana Garret Raboinin keskialueen taistelu tuotti Färjestadin erän ainoan jäähyn. Tähän pellin koottu Tsekkikenttä, jossa Tomas Plihalin laidoilla viilettivät Michal Birner ja Jakub Cerny pyörittivät ylivoimaa mallikkaasti ja Plihalin hieno nosta pienestä kulmasta tuotti ottelun avausmaalin.
Marko Anttila on esiintynyt harjoitusotteluissa pirteästi. Kuva: Ville Klami.

Toisessa erässä TPS jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi ja jäähyrikkaan erän ainoan maalin teki Färjestadin Erik Thorell. Tilanteessa Rasmus Ristolainen taisteli TPS maalin edessä viimeiseen asti mutta ei pystynyt estämään maalineduskahakkaan noussutta Thorellia tasoittamasta ottelua. TPS maalivahti Marek Schwarz torjui loistavasti ja piti ottelun jännittävänä.

Tasaväkisessä kolmannessa erässä Tepsillä oli vaarallisemmat maalipaikat, mutta maalivahdit ottivat roolia ottelussa itselleen ja torjuivat yritykset. Maaleja ei erässä nähty ja ottelu meni jatkoajalle.

Jatkoajalla Pekka Virta piti aikalisän Tepsin saatua ylivoiman. Neuvot tuottivat tulosta, kun kellossa oli jäljellä 1:43, Plihal iski Tepsin voittomaalin tyhjiiin.

European Trophy 18.8.2011: Pekka Virta

European Trophy 18.8.2011: Marko Virtala

Teksti: Ville Klami