Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

Linköping - TPS

4-1
SU 4.9.2011
Woodyhallen

Otteluraportti: Linköping - TPS 4.9.2011

Linköpings HC – TPS 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

TPS ei saanut voittotiliään auki vieraspelien osalta, kun Linköpings HC vei voiton European Trophyn viimeisellä kierroksella. Lopputurnauspaikka jäi näin vain haaveeksi.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat vielä melko tasaväkisiä, mutta päätöserä oli täysin kotijoukkueen esitystä.

Avauserä ei tarjonnut maaleja kumpaankaan päähän, ja molemmat maalivahdit ottivat komeita koppeja vuoron perään. Molemmat pääsivät myös pelaamaan ylivoimaa, mutta viimeistely ontui. Lähimmäksi maalia pääsi TPS, mutta kiekko kävi vain maaliviivan päällä.

Toisessa erässä Marek Schwarz joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa kahdesti. Magnus Johansson iski maalin reilun viiden minuutin pelin jälkeen, ja kymmenen minuuttia myöhemmin sama mies onnistui jälleen.

Michal Birner kavensi ottelun vain muutama sekunti Johanssonin maalin jälkeen, ja päätöserään lähdettiin 2-1-tilanteesta.

Ottelu ratkaistiin päätöserän alussa, kun kotijoukkue Linköpings takoi kaksi maalia kahteen minuuttiin. Ensin onnistui Pontus Petterström, ja heti perään verkkoa heilutti Robin Figren.

TPS olisi voitolla selvittänyt tiensä European Trophyn lopputurnaukseen, mutta nyt joulukuun finaali jää turkulaisilta kokematta. Turnaus oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä suoritus, sillä kotona TPS ei hävinnyt kertaakaan.

Tappio niskassaan HK Areenalta poistuivat muun muassa hallitseva Ruotsin mestari Färjestad ja TPS:n lohkon voittaja Frölunda. Turnaus antoi myös rutkasti hyvää kokemusta kovatasoisista peleistä, joista on useina vuosina ollut pulaa.

TPS jatkaa harjoituskauttaan perjantaina Kupittaalla, kun vastaan asettuu TuTo.