Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2011

Berlin - TPS

4-3
TO 25.8.2011
EnergieVerbund Arena

Otteluraportti: Berlin - TPS 25.8.2011

Eisbären Berlin - TPS (0-1, 2-0, 2-2)

 

TPS niukkaan tappioon

European Trophyn osaottelu TPS:n ja Eisbären Berlinin välillä tarjosi komeita maaleja, ulosajon ja hyvin erikoisen loppuratkaisun.

Maalinteon ottelussa aloitti TPS. Avauserää oli pelaamatta vain puoli minuuttia, kun Tomas Plihal iski kiekon Eisbärenin verkkoon. Tomas Mojzis tykitti viivalta, ja hirmuisessa maalivireessä oleva Plihal napautti jo viidennen maalinsa European Trophyssa.

Berlin tuli tasoihin toisen erän alkupuolella, kun Richie Regehr pommitti kiekon ohi Aleksis Ahlqvistin. Vain reilu kolme minuuttia ehti kulua, kun Ahlqvist sai poimia kiekon toistamiseen selkänsä takaa.

T.J. Mulock ja Julian Talbot tekivät esityön, ja Jimmy Sharrow laukoi kiekon vastustamattomasti TPS-maaliin.

TPS:n ahdinko syveni erän puolivälissä. Ensimmäistä peliä mustavalkoisissa pelannut Timo Salo joutui suihkun puolelle päähän kohdistuneesta taklauksesta. TPS kuitenkin kesti alivoiman.

Berlin iskee voittomaalin ilman maalivahtia

TPS pääsi päätöserän alussa kokeilemaan ylivoimaa, mutta turkulaisten pyöritys ei tuottanut kunnon paikkoja ja näin maalitkin jäivät uupumaan.

Eisbärenin ylivoima sen sijaan toimi, ja kun ottelua oli pelaamatta vajaat seitsemän minuuttia, Darin Olver siirsi ylivoimalla saksalaiset jo kahden maalin johtoon.

Jarkko Hattunen toi turkulaiset kuitenkin saman tien takaisin maalin päähän. Aikaa Berlinin maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun Hattunen nakutti kiekon ohi Kevin Nastiukin.

Ja vain reilu puoli minuuttia ehti pelikello vanheta, kun peli oli tasan. Tasoituksen maalin edestä iski jo kolmannen kerran turnauksessa osunut Marko Anttila.

Aivan ottelun lopussa nähtiin ihmeellinen tilanne, kun Eisbären Berlin otti maalivahtinsa pois minuutti ennen päätössummeria.

Uhkapeli kannatti tällä kertaa. Julian Talbot kiskaisi kiekon reppuun maalin takaa, kun vain puoli minuuttia peliaikaa oli jäljellä.

TPS yritti samaa temppua, mutta Berlin kesti loppuun asti. Näin täydet kolme pistettä jäivät kuin jäivätkin Saksaan, ja TPS joutui poistumaan tyhjin käsin.

Teksti: Henri Saloranta