Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Pelicans

5-0
TI 2.11.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Pelicans 2.11.2010

TPS-Pelicans 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

TPS löylytti Pelicansin. Ortiolle nollapeli.

Turun Palloseura otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Lahden Pelicansin kustannuksella. Kotijoukkue oli huomattavasti paremmin liikkeellä, eikä Pelicansilla ollut juuri mahdollisuuksia hyvin pelanneen Ortion ohittamiseen.

TPS aloitti pelin vahvasti, mutta viimeinen silaus jäi tilanteista uupumaan. Pelicans pääsi ottelun alussa pyörittämään ylivoimaa näyttävästi, mutta Joni Ortio seisoi kiekon edellä.

TPS ei kauden aikana ollut kertaakaan tehnyt ottelun avausmaalia, mutta Pelicansia vastaan se onnistui. Jarkko Hattunen karvasi komeasti kiekon Pelicans-puolustukselta ja syötti poikittain Marko Virtalalle. Virtala tarjoili kiekon takaisin maalinkulmalle lipuneelle Hattuselle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko maaliin.

Lisäpaikkojakin TPS:llä oli, mutta Niko Hovinen piti tilanteen 1-0:ssa.


Seuraavaa maalia saatiin odotella toisen eränloppupuolelle. Kun viisi minuuttia erää oli jäljellä, komennettiin Jani Forsström suihkun puolelle korkeasta mailasta.

Kun Juha Uotila otti vielä todella hölmön pelin viivyttämis –jäähyn, pääsi TPS myllyttämään kahden miehen ylivoimalla.

Kauaa ei ylivoima kestänyt, kun Markus Nordlund tälläsi kiekon tarkalla rannelaukauksella maskin läpi ohi Niko Hovisen.

Kolmannen erän alku oli TPS:ltä ottelun heikoin. Pelicansin viimeistely kuitenkin ontui, ja TPS:n puolustus hoiti maalinedustilanteet mallikkaasti. Pelicans ei juuri päässyt irtokiekkoihin.

TPS:n päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen oli illan esitykseen tyytyväinen.

- Välillä on tullut pahojakin notkahduksia, mutta tänään paketti kesti koko ottelun. Siitä suuri kiitos puolustukselle, Lehtonen totesi.

Tshekit onnistuivat

Ottelun ratkaisu nähtiin erän puolivälissä, kun Tomas Plihal riisti kiekon kulmassa ja nousi maalille. Lähes nollakulmasta yläpesään ammuttu rannelaukaus yllätti Niko Hovisen ja tilanne oli jo 3-0. Maali oli Plihalin kauden ensimmäinen.

Tällä kertaa TPS:llä tuntui onnistuvan kaikki. Myös toinen tshekkihyökkääjä avasi kauden maalitilinsä. Michal Birner luisteli siniviivan yli ja laukoi tilanteeksi jo 4-0. Tämäkään ei vielä riittänyt, sillä kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Antti Erkinjuntti kruunasi iltansa vielä komealla osumalla.

Ville Vahalahti antoi komean poikittaissyötön ylivoimalla, ja Erkinjuntti niittasi kiekon ohi loukkaantuneen Niko Hovisen tilalle vaihdetun Joonas Kuuselan.

TPS-maalilla Joni Ortio pelasi loistavan ottelun ja nappasi nollapelin 31 torjunnalla. Atte Engren saa kaivaa viime kauden vireensä esille, mikäli haluaa haastaa Ortion vielä tällä kaudella.

Kentällä näkyi välittämistä

Ottelun lopussa nähtiin vielä nyrkkitaisto, kun Tomas Kudelka ja Kari Sihvonen intoutuivat välien selvittelyyn. Molemmat jatkoivat ottelua pukukopin puolella.

Ottelu päättyi lopulta TPS:n 5-0-voittoon. TPS:n suunta on nyt kääntymässä ylöspäin eikä suuntaa ole syytä muuttaa. TPS saa huilata muutaman päivän ennen seuraavaa koitosta. Lauantaina Turkuhallissa vastaan asettuu Oulun Kärpät.

- Me puhuttiin peliä ennen välittämisestä ja vastuun kantamisesta pelaajien osalta. Täytyy sanoa et tänään sitä näky kentällä. Hyvin pojat vastasivat huutoon, Lehtonen kehui omiaan.

- Saatiin tänään myös se eka maali, josta on ollut pulaa. Tästä on hyvä jatkaa huutoa, Lehtonen totesi.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

13.34 1-0 Hattunen (Virtala)

38.00 2-0 Nordlund (Vahalahti, Erkinjuntti) YV2

50.40 3-0 Plihal (Erkinjuntti)

53.00 4-0 Birner (Erkinjuntti, Plihal)

57.43 5-0 Erkinjuntti (Vahalahti, Kudelka) YV

TPS Ortio 13+7+11=31

PEL Hovinen 9+5+6=20

PEL Kuusela 0+0+2=2

TPS 5x2min+10min

PEL 3x2min+5+10+20min

 

Yleisöä 3881

 

Teksti:

Henri Saloranta