Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Lukko

5-0
TO 3.2.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Lukko 3.2.2011

TPS-Lukko 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)

TPS karisti jumbosijan painavan viitan harteiltaan voittamalla Lukon komeasti maalein 5-0. Vierasjoukkue Lukko oli tällä kertaa vain vastaantulija, kun TPS otti kauden avausvoittonsa raumalaisista.

TPS:n ja Lukon välinen kamppailu oli kaikkea muuta kuin, mitä ennakkoon arveltiin. Ottelun piti olla vaikea TPS:lle, sillä olihan Lukko voittanut juuri sarjakärki JYPin.

Sen sijaan HK Areenan jäällä oli torstaina vain yksi joukkue.

Lukko hallitsi aivan ottelun alkua, mutta TPS:n avausmaalin jälkeen raumalaisten tahto ja taistelu loppuivat kuin seinään.

Garrett Raboin toi kiekon hienosti alueelle ja heitti lerpun maalille. Mario Valery-Trabucco oli mailoineen ensimmäisenä irtokiekossa ja sutaisi kiekon ohi Antti Raannan.

Peli ehti vanheta vain reilun minuutin, kun turkulaisten maalijuhlat jatkuivat ylivoimalla. Tuomas Suominen ohjasi ilmasta Joonas Järvinen viivaohjurin, ja peli oli 2-0.

Viime ottelun jälkeen Jukka Koivu tuskasteli TPS:n ylivoimaa. Jotain harjoituksissa on tehty oikein, sillä illan toinen ylivoima tuotti toisen ylivoimaosuman.

Tällä kertaa Markus Nordlund pyssytti kiekon viivalta, ja kultakypärä Antti Erkinjuntti sohi irtokiekon kolmannen kerran Lukko-maaliin.

Lukko oli jo avauserän jälkeen lyöty, ja TPS:n erittäin hyvä puolustuspeli turhautti raumalaisia entisestään. Etenkin hyökkäyksiinlähdöt olivat Lukolla erittäin tahmeita.

TPS sen sijaan onnistui lähes kaikessa, ja tuurikin oli torstaina turkulaisten mukana.

Maalijuhlat jatkuvat

Toinen erä oli Lukolta jo hieman parempaa, ja maalipaikkojakin syntyi. Atte Engren TPS-maalilla oli kuitenkin tutussa vireessä, ja kun Lukon viimeistelykin oli ruosteessa, jäivät maalit syntymättä.

Punalamppua viriteltiin kuitenkin toisessa päädyssä. Antti Erkinjuntti tarjoili maalinkulmalla vaanivalle Michal Birnerille. Birner löysi maalin edestä Sami Venäläisen, ja Venäläinen iski kiekon pömpeliin TPS:n neljännen maalin merkiksi.

Maali oli TPS:lle jo illan kolmas ylivoimaosuma.

Maalin jälkeen Lukko-vahdiksi vaihdettu Mika Noronen sai omaan toimeensa surkeimman mahdollisen alun, kun kiekko helähti verkkoon ennen ensimmäistäkään torjuntaa.

Jarkko Hattunen antoi loistosyötön Valery-Trabuccolle, joka ohjasi kiekon komeasti maalin kattoon. Maali oli Valery-Trabuccolle jo neljäs Jukka Koivun alaisuudessa.

- Marion kanssa pitää kyllä tehdä töitä päivä kerrallaan. Tänään hän kuitenkin pelasi ihan eri tasolla kuin viime pelissä.

 

- Lahjakas kaverihan hän on. Tekee maalin, kun paikka annetaan. Huomenna jatkuu kuitenkin arki hänenkin kanssaan, Koivu totesi.

TPS pelasi täydet 60 minuuttia

Ottelun päätöserä oli pelkkää pelailua, sillä Lukko ei jaksanut enää yrittää, eikä TPS:lläkään ollut syytä enää lähteä säntäilemään.

Ottelun laukaustilastot kertovat Lukon hallinnasta, mutta varsinaisia maalipaikkoja oli TPS:llä enemmän. Jukka Koivun mukaan tuoma puolustuspelaaminen näyttää tuottavan tulosta.

Valmentajanvaihdon tuomasta kiimasta ei voida puhua, sillä TPS on pelannut Jukka Koivun komennossa viisi peliä, ja vasta nyt otteet olivat valmentajan mieleen.

- Tänään onnistuttiin ensimmäisen kerran pelaamaan hyvin täydet 60 minuuttia, TPS-luotsi iloitsi.

- Taistelu ja ilme olivat kohdallaan ja pelillinen tasokin säilyi koko ottelun ajan, Koivu kiitteli.

TPS:n tilanne on silti erittäin tukala, joten jokainen apu on tarpeen.

-Joka kerta, kun saadaan piste, me ollaan tyytyväisiä. Nyt saatiin kolme, niin totta kai me ollaan tyytyväisiä, Koivu totesi.

Ottelun videot:

Tilastot:

03.30 1-0 Valery-Trabucco (Hattunen, Makkonen)

05.12 2-0 Suominen (Järvinen, Nordlund) YV

09.59 3-0 Erkinjuntti (Nordlund, Venäläinen) YV

24.46 4-0 Venäläinen (Birner, Erkinjuntti) YV

25.21 5-0 Valery-Trabucco (Hattunen, Makkonen)

Torjunnat:

TPS Atte Engren 11+8+8=27

Lukko Antti Raanta 6+0+0=6

Lukko Mika Noronen 0+2+3=5

Jäähyt:

TPS 4x2min

Lukko 7x2min

Yleisöä 5752

 

 

Teksti:

Henri Saloranta