Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Lukko

2-4
LA 2.10.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Lukko 2.10.2010

TPS – Lukko 2 – 4 (0-0, 1-3, 1-1)

TPS kaatui saappaat jalassa

Turun Palloseuran tappioputki ei katkennut tälläkään kertaa, kun Rauman Lukko vei pisteet maalein 2-4. TPS:n otteissa oli taistelua etenkin kolmannessa erässä, mutta Lukko oli kokonaisuudessaan parempi.

Ottelun alku oli sekavaa, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Maalivahdit olivat kuitenkin hyvässä vireessä, ja etenkin Atte Engren esitti loistotorjuntoja entisen seuransa edessä.

Paras maalipaikka siunaantui Jokipojista lainalla olevalle Juuso Akkaselle, joka sai kahdesti yrittää lähes tyhjään maaliin. Ensin Miika Wiikman sai patjansa eteen, ja toinen yritys osui tolppaan.

Maalihanat avattiin toisessa erässä. TPS hölmöili ylivoimalla, ja Lukko kiitti. Juhani Jasu iski kiekon alivoimalla ohi Engrenin Perttu Lindgrenin saalistaessa syötön.

Hetkeä myöhemmin Harri Tikkanen tällää kiekon toistamiseen Engrenin taakse, ja peli on 0-2.

TPS:n ongelmana kahdessa ensimmäisessä erässä olivat hyökkäyksiin lähdöt. Lukko karvasi kovaa, mutta avaaminen näytti toivottaman tuskaiselta. 

- Ongelmana on se, ettei päästä omista pois. Ja sit kun päästään, niin menetetään kiekko keskialueella, kuvaili TPS:n valmentaja Riku-Petteri Lehtonen.

TPS herää taistelemaan erän loppupuolella, kun illan TPS-hahmot iskevät kavennuksen. Marko Virtala syöttää, ja Jarkko Hattunen ohittaa Miika Wiikmanin pienestä kulmasta.Erä päättyy kuitenkin ikävästi, kun Ville Vahalahdelle vihelletään todella helppo jäähy. Lukko kiittää ja kuittaa pelin 1-3:een. Maalin tekijänä Teemu Nurmi.

Tuomarointi oli muutenkin molemmin puolin sekavaa.

- Ei me tuomareiden takia hävitty, mutta ei ne meitä kyllä auttaneetkaan, Lehtonen totesi.

Viitteitä paremmasta

Kolmas erä on TPS:n paras. Oma peli vapautuu, ja kiekot napsahtelevat omille. Ansaittu kavennus nähdään erän puolivälissä, kun Mario Valery-Trabucco heittää kiekon rystyllä maalia kohti, ja Ville Vahalahti ohjaa kiekon häkkiin.

Reilun minuutin päästä maalilla tapahtuu jälleen, mutta tällä kertaa kyseessä on jotain aivan muuta. Joonas Järvinen ja Samuli Kivimäki vaihtavat iskuja jäähyn arvoisesti. Molemmille tuomittiin tilanteesta 2+2, ja Järviselle lisäksi käytöskymppi.

TPS haki tasoitusta viime hetkillä ilman maalivahtia, mutta viimeisen niitin iski Lukko. Kurtis McLean heitti kiekon omasta päädystä TPS:n maaliin, ja peli oli taputeltu.

TPS-valmennus oli syystä pettynyt.

- Harmittaa, kun ei saatu pisteitä taistelusta huolimatta, Lehtonen myönsi.

TPS:llä on kahdeksasta pelistä kasassa vain kolme pistettä. Tiistaina Lahdessa pisteitä on saatava, mikäli halutaan pysyä muiden mukana. Seuraavaan joukkueeseen on tällä hetkellä eroa jo viisi pistettä.


Tilastot:

23.42 0 – 1 Jasu (Lindgren) AV

26.26 0 – 2 Tikkanen (Petruzalek, Lindgren)

34.51 1 – 2 Hattunen (Virtala, Järvinen)

38.43 1 – 3 Nurmi (Kuukka, Petruzalek) YV

50.48 2 – 3 Vahalahti (Valery-Trabucco, Venäläinen)

59.53 2 – 4 McLean (Aalto, Wiikman) TM

Torjunnat:

Engren 6+7+9=22

Wiikman 8+5+3=16

Jäähyt:

TPS 6x2min + 10min

Lukko 10x2min

 

Yleisöä 5145

 

 

Teksti:

Henri Saloranta