Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Kärpät

1-2
LA 22.1.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Kärpät 22.1.2011

TPS-Kärpät 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0) VL

Kärpät niukkaan voittoon

HK Areenassa nähtiin pitkästä aikaa pirteä ja nälkäinen palloseura, kun TPS ja Kärpät ottivat yhteen lauantai-illassa. TPS:n hyvä peli-ilme ja yrittäminen eivät kuitenkaan riittäneet voittoon asti, sillä Kärpät oli parempi rankkareilla.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti, ja välillä näytti siltä, että TPS:n haluttomuus on säilynyt ennallaan. Ottelu tasoittui kuitenkin pian, ja lopulta TPS oli vahvasti niskan päällä.

TPS:n ylivoima pyöri erittäin komeasti, mutta Petri Koivisto oli maalillaan kuin muuri. Toinen ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun toista erää oli pelattu reilu minuutti. Sami Venäläinen laukoi kiekon maalille, ja Tomas Plihal oli irtokiekossa ensimmäisenä lyöden kiekon ohi Koiviston.

Maalin myötä ote siirtyi täysin TPS:lle, mutta seuraavan maalin teki kuitenkin Kärpät, kun Pavel Rosa pujotteli itsensä maalille ja tarjoili maalinkulmalle hiipineelle Petr Tenkratille. Tshekkitaituri ei paikasta erehtynyt ja tasoitti pelin.

TPS:n parhaimmistoa ottelussa oli Jussi Makkonen, joka loi useita maalintekopaikkoja ja esiintyi muutenkin todella pirteästi. Valitettavasti Makkonen myös epäonnistui avopaikasta, kun kiekko pomppasi hänelle maalin ollessa tyhjänä.

”Koivisto pilasi illan”

Päätöserä oli TPS:n heiniä, mutta viimeinen terä hyökkäyksistä puuttui. Etenkin Petri Koivisto oli koko ajan kiekon edessä.

- Koivisto pilasi meidän illan tänään, TPS:n päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen kehui vastustajaansa.

- Viimeistely tökki myös jonkun verran, joten siihen täytyy keksiä jotain oveluutta, Lehtonen totesi.

Päätöserä oli lopulta maaliton kuten jatkoaikakin. Rankkareissa TPS:ltä onnistui vain Tomas Plihal, kun Kärppien Kamil Kreps iski kahdesti. Näin kaksi pistettä matkasi pitkän bussimatkan Ouluun yhden pisteen jäädessä Turkuun.

- Oli kyllä paras peli meiltä pitkään aikaan. Sikäli kurjaa, että jouduttiin jatkoajalle ja rankkareihin. Kolmen pisteen voittoja pitäisi alkaa tulla, vaikka peli olikin tänään mallikasta.

- Tahtotaso oli tänään kohdallaan. Siitä iso kiitos pojille, Lehtonen kiitteli.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

21.18 1-0 Plihal (Venäläinen, Erkinjuntti) YV

32.20 1-1 Tenkrat (Rosa)

65.00 1-2 Kreps VL

Torjunnat:

Engren 9+8+7+2=26

Koivisto 6+13+7+0=26

Jäähyt:

TPS 2x2min

Kärpät 5x2min

Yleisöä 5693

 

Teksti:

Henri Saloranta