Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - KalPa

2-5
TO 7.10.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - KalPa 7.10.2010

TPS-KalPa 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

 

Turhautunut Palloseura hävisi tehokkaalle KalPalle

TPS:n yhdeksäs perättäinen tappio näki päivänvalon torstai-illalla, kun vierailija KalPa vei pisteet Kuopioon. Turhautuminen näkyi etenkin TPS:n kokeneissa pelaajissa, joiden yksilövirheet ratkaisivat ottelun lopputuloksen jo ensimmäisessä erässä.

Sarjajumbo TPS pääsi illan otteluun ensimmäistä kertaa normaalimiehistöllä. Kaikki hyökkääjät olivat terveitä, ja puolustuskin oli paperilla vahva. Lähtökohdista huolimatta keitto jäi laihaksi, eivätkä nyrkkitappelutkaan olleet riittävä mauste pelastamaan TPS:n iltaa.

TPS aloittik ottelun väkevästi ja hallitsi peliä. Maalit jäivät kuitenkin puuttumaan, vaikka turkulaiset saivat jauhaa ylivoimaa neljä minuuttia putkeen.

KalPa sen sijaan kuittasi ensimmäisen TPS-jäähyn. Tapio Laakso voitti aloituksen, Tuomas Kiiskinen syötti toiseen laitaan, josta Janne Jalasvaara täräytti kiekon ohi Atte Engrenin.


KalPan ilo jatkui vajaan puolen minuutin päästä. Tällä kertaa huono syöttö taaksepäin kostautui TPS:lle. Pavel Brendl karkasi läpiajoon, ja napautti ranteella sydämensä kyllyydestä. Tilanne 0-2.

Hetki tästä, ja maalintekijä Jalasvaara taklasi Tuomas Suomista kyynärpäällä naamaan. Jalasvaara komennettiin tilanteesta suihkun puolelle, ja TPS pääsi myllyttämään viiden minuutin ylivoimaa.

Maalinteossa vitosen aikana onnistui kuitenkin vierasjoukkue. Marko Kivenmäki antoi karmean harhasyötön, ja Mathias Månsson kiitti ohittamalla Engrenin jo kolmannen kerran.

TPS:n päävalmentaja Heikki Leime oli syystä hämmentynyt.

- Tuntuu ihmeelliseltä, että kokenut kaarti tekee noin kamalia virheitä. Heiltä sitä vähiten odottaa, Leime totesi apenana.

TPS nousi mukaan taistoon erän lopulla, kun Ville Vahalahti potki kiekon maalin edessä Sami Venäläiselle, joka iski kiekon pienestä kulmasta Ari Ahosen selän taakse.

Toisessa erässä KalPa lisäsi johtoaan toisella ylivoimamaalilla. Kiekon niittasi reppuun maalin edestä Kalle Kerman.

Nyrkit pääosassa

Kolmannen erän alussa päärooliin nousi Jean-Luc Grand-Pierre, joka otti aivan erän alkuun jäähyn huitomisesta ja jäähyltä päästyään menetti hermonsa totaalisesti. Ensin Janne Hauhtosta taklattiin törkeästi päähän, minkä jälkeen iso GP lähti hakemaan oikeutta.


Mylläkän seuraksena Grand-Pierrelle 2+5+20, Steve McCarthylle 2+2, ja KalPan pelaajille yhteensä 2+2+2+10.

- Kai kaverit yritti vähän herätelläkin joukkuetta. Turhautumisia tulee, kun väkisin haetaan voittoa, Heikki Leime tuumi illan nyrkkeilyannista.

Ensimmäistä otteluaan TPS-paidassa pelannut McCarthy sai valmennukselta hyvät paperit.


- Sikäli kun kaveri pelasi ensimmäistä otteluaan, niin osoitti kyllä ihan pelimiehen otteita. Uskon, että kaveri on hyvä vahvistus meille, Leime kommentoi uutta puolustajaa.

Erän puolessa välissä painimatsiin intoutuivat vielä Tomas Plihal sekä Samuli Suhonen. Selvästi rauhallisemmasta matsista molemmille tuomittiin 5+20.

Lopun taistelu ei riitä

Kolmas erä oli muutenkin rikkonainen, ja TPS hyötyi tästä. Lisäpotkua saanut Palloseura taklasi kovaa, ja hallitsi peliä mielin määrin. Kavennuskin nähtiin lopulta ylivoimalla, kun Ville Vahalahti pyöritti itsensä maalin eteen ja kiepautti kiekon verkkoon.

Loppuajan KalPa onnistui kontrolloimaan kiekkoa, eikä sillä ollut käytännössä mitään hätää. Loppuhetkillä Kalle Kerman heitti vielä illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

- Joukkue yritti taistella loppuun saakka, mutta ei meillä ole varaa antaa kolmea lahjamaalia. Me ei olla niin hyviä, Leime puhisi ottelun jälkeen.

TPS:n joukkueessa on nyt jotain sekaisin, sillä tasakentällisin turkulaisilla ei ollut juuri hätää. Sen sijaan kaameat yksilövirheet ratkaisivat ottelun jo ensimmäisessä erässä. Tappioputki näkyy epävarmuutena pelaajissa, ja yliyrittäminen ei tunnetusti ole koskaan toiminut.


Joukkue tarvitsee nyt onnistumisen alleen. TPS ei ole vielä kertaakaan tällä kaudella tehnyt avausmaalia, ja sen se tarvitsee taistellakseen voitosta.

Lauantaina TPS kohtaa Oulussa Kärpät, joka tänään kärsi tappion Tampereelta, kun Tappara voitti kotonaan 3-1.

Ottelun videot

 

 

Tilastot:

10.23 0-1 Jalasvaara (Kiiskinen, Laakso) YV

10.47 0-2 Brendl (Masuhr, Ahonen)

14.42 0-3 Månsson AV

19.03 1-3 Venäläinen (Vahalahti)

28.09 1-4 Kerman (Miettinen, Pakarinen) YV

56.26 2-4 Vahalahti (Venäläinen, Nordlund) YV

59.51 2-5 Kerman TM

Torjunnat:

Atte Engren 4+5+7=16

Ari Ahonen 12+9+7=28

Jäähyt:

TPS 8x2min + 10min + 2x5+20min

KalPa 11x2min + 2x10min + 2x5+20min

Yleisöä 4548

 

 

Teksti:

 

Henri Saloranta