Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Jokerit

2-3
LA 25.9.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Jokerit 25.9.2010

TPS - Jokerit 2-3vl. (0-0, 1-2, 1-0, 0-0)

 

TPS esiintyi pitkästä aikaa edukseen ja katkaisi kolmen ottelun mittaisen pisteettömän putkensa kotona Jokereita vastaan. Voittoon asti TPS ei kuitenkaan venynyt, sillä Jokerit ratkaisi ottelun voittolaukauskilpailussa.

Ottelun avauserä oli molempien joukkueiden osalta kauden vauhdikkainta kiekkoa. Peli aaltoili päästä päähän, ja vaarallisia tilanteita nähtiin niin TPS:n kuin Jokereidenkin päässä.


Ensimmäisen erän sankareita olivat molempien joukkueiden maalivahdit. Atte Engren turkulaismaalilla ja Mika Järvinen toisessa päässä pysäyttivät tilanteen toisensa perään. Jokereista vaarallisimman tilanteen Engrenin maalille loi Jukka Hentunen, joka karkasi alivoimalla läpiajoon. Engren venyi kuitenkin huikeaan hanskatorjuntaan.

TPS:n vaarallisimmat tilanteet olivat joukkueen kolmoskentällisellä, jossa keskushyökkääjänä viiletti sairastuneen Tomas Plihalin sijaan ex-Jokeri Janne Hauhtonen. Hauhtonen muodosti kentällisen yhdessä Marko Kivenmäen ja Jussi Tapion kanssa, ja vain Jokeri-vahti Järvisen torjunnat estivät kotijoukkueen maalin synnyn.

Rikkonaista peliä 

Toinen erä oli edeltäjäänsä huomattavasti rikkonaisempi. Erikoistilanteita nähtiin runsaasti, ja jäähyjen myötä nähtiin myös maaleja.

Maalinteon aloitti Jokerit ja Teemu Pulkkinen ylivoimalla. Jokeri-kapteeni Ossi Väänänen pelasi kiekon siniviivalla viereen Pulkkiselle, joka laukoi kiekon tulisesti TPS-verkkoon. Turkulaisjoukkue vastasi kuitenkin nopeasti, kun loukkaantumisestaan toipunut Markus Nordlund toisti Pulkkisen tempun ja tykitti kiekon ohi Järvisen.


Tauolle lähdettiin kuitenkin Jokereiden johdossa. Helsinkiläisten sisäistä pistepörssiä nyt tehoin 4+1 (ei suinkaan 4+4) johtava Ben Eaves ohjasi Marko Kauppisen laukauksen ohi voimattoman Engrenin, jälleen ylivoimalla.

Rinnalle, mutta ei ohi

Päätöserään kotijoukkue TPS lähti hurjalla takaa-ajolla. Peli oli todella vauhdikasta ja pelikatkot olivat harvassa. Jokerit kuitenkin ohjasi pelin tyylikkäästi kulmiin eikä TPS kyennyt luomaan juurikaan maalipaikkoja. Pitkään vaikuttikin siltä, että täydet kolme pistettä matkaa Helsinkiin Jokereiden mukana.

Lopulta valtava energia ja yrittäminen tuottivat tulosta. Kun pelikellossa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia, TPS iski ottelun tasoihin. Jarkko Hattunen punnersi tasoituksen väkisin Joonas Järvisen ja Antti Erkinjuntin syötöistä.

Jokereiden päävalmentaja Hannu Jortikka oli käärmeissään ottelun jälkeen. Mies oli erityisen pettynyt siihen, että TPS nousi rinnalle ottelun lopussa. Kovasanainen valmentaja suomi surutta nelosketjuaan.

- Taisin tehdä virheen, kun laitoin nelosketjun jäälle tuohon loppuun. Ne hörppii joka pelis, häviää aina 1-0 ja sellainen ei käy päinsä tässä seurassa. Muutoksia täytyy tapahtua. Uusia miehiä tilalle tai jotain.

Peli eteni loppujen lopuksi jatkoajalta aina voittolaukauskilpailuun saakka. Siinä vierailija Jokerit oli parempi. Ratkaisijaksi nousi kahdesti kisassa onnistunut Jukka Hentunen. 


Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa turkulaisjoukkueen päävalmentaja Heikki Leime oli tyytyväinen joukkueen esitykseen jäällä ja osittain myös pisteeseen.

- Ei meillä liikaa ole pisteitä, joten kai tähänkin täytyy olla osittain tyytyväinen. Otettiin jälleen askel eteenpäin ja tunnelin päässä alkaa näkyä jo valoa. Hyvä taistelu pojilta ja ilmettä oli taas huomattavasti enemmän.

 

Leime odottaa ensi viikkoa ja sairastuvalta palaavia miehiä.

- Kun saadaan miehiä takaisin sairastuvalta, niin odotan, että peli paranee. Eihän siellä ketään messiasta ole, ja tällä tarkoitan sitä, ettei meidän ongelmat ole pelkästään pitkästä sairaslistasta johtuvia. Apuja sieltä on kuitenkin tulossa.


Maalikooste:

Lehdistötilaisuus

Tilastot:

 

21.09   0-1   Pulkkinen (Väänänen, Pirnes) yv2.

24.12   1-1   Nordlund (Vahalahti, Venäläinen) yv.

30.08   1-2   Eaves (Kauppinen, Hentunen) yv.

57.30   2-2   Hattunen (Järvinen, Erkinjuntti)

65.00   2-3   Hentunen vl.

Torjunnat:

 

Engren TPS 7+6+8+3=24

Järvinen Jokerit 10+7+4+1=22

 

Jäähyt:

 

TPS 7x2 min

Jokerit 7x2 min

Teksti:

 

Marko Ollonqvist