Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Ilves

2-0
LA 5.3.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Ilves 5.3.2011

TPS-Ilves 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Engren nollasi Ilveksen

TPS:n vahva ylivoimapeli ja Atte Engrenin loisto-otteet toivat turkulaisille täyden potin, kun Ilves kaatui maalein 2-0. Myös TPS:n hyvä alivoimapelaaminen auttoi pisteiden keräämisessä.

TPS aloitti pelin todella vahvasti, eikä Ilves saanut kiekkoa alueeltaan juuri lainkaan. Painostus tuotti myös hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä eivät turkulaiset onnistuneet.

TPS:n hyvä ote karisi pois ensimmäisen ylivoiman aikana. Tämän jälkeen TPS ottikin peräti neljä kaksiminuuttista peräkkäin, mutta Ilves ei saanut juuri mitään aikaiseksi.

Ilveksen paras tilanne kuivui kasaan, kun Garrett Raboin onnistui viimehetkillä laittamaan mailansa kiekon eteen, kun se oli liukumassa maalinkulmalla väijyneelle Ilves-hyökkääjälle.

Jäähyt pois, maaleja tilalle

TPS:n kopissa oli ensimmäisen erätauon aikana keskusteltu huolellisuudesta, ja se näkyi, sillä toisessa erässä TPS ei jäähyillyt kertaakaan.

Sen sijaan Ilves kulutti jäähypenkkiä kahdesti, ja tämä kostautui. Ensin Arto Tukio ihasteli aitiosta, kun Markus Nordlund iski viivalta jo kauden 16. osumansa tällä kaudella.

Erän lopulla Niko Peltola katseli pleksin takaa Janne Hauhtosen 2-0-osumaa. Sami Venäläinen tarjoili Tuomas Suomiselle, jonka luistimesta kiekko kimposi maalin eteen. Hauhtosella oli helppo työ kiepauttaa kiekko Miika Wiikmanin jalkojen välistä sisään.

Erikoistilanteet toimivat

Päätöserä ei tarjonnut maaleja, vaikka tilanteita riitti. Ilvekselle tarjottiin kavennusta, mutta maalin kulmalla päivystänyt Ilves-hyökkääjä onnistui sutimaan kiekon ohi tyhjän maalin.

Erän puolivälissä pirteästi pelannut Jarkko Hattunen karkasi läpiajoon, mutta Wiikman hoiti tämän tilanteen mallikkaasti.

Ilves yritti sinnikkäästi kavennusta, mutta TPS pelasi erittäin taitavasti, eikä Ilves saanut aikaiseksi riittävää kiriä. TPS:n puolustus piti vieraat pois parhailta laukaisupaikoilta, ja nollapelin saalistanut Atte Engren torjui vähäiset laukaukset.

TPS:n päävalmentaja Jukka Koivu oli eri tuulella kuin edellisen kotiottelun jälkeen.

- Saatiin otteluun hyvä alku ihan niin kuin Raumallakin. Iso parannus Ässät-peliin verrattuna, Koivu hehkutti.

- Erittäin tyytyväinen olen alivoimapelaamiseen. Se toimi tänään hyvin.

Koivu korosti etenkin kahden suojattinsa esiintymistä.

- Hauhtoselta hieno yv-maali tänään, ja kun Atte vielä seiso joukkueen takana niin… hieno taistelu. Ei voi muuta sanoa.

Pisteet olivat TPS:lle kullan arvoiset, sillä myös Pelicans onnistui voittamaan oman kamppailunsa. Sarjataulukon häntäpäässä väijyvä Pelicans on edelleen kolmen pisteen päässä TPS:stä, kun jäljellä on enää kaksi kierrosta.

Tiistaina TPS kohtaa Helsingissä HIFK:n Pelicansin taistellessa Tapparaa vastaan. Torstaina Pelicans vierailee Raumalla Lukon vieraana, kun TPS isännöi Bluesia.

Ottelun videot:

Tilastot:

24.13 1-0 Nordlund (Hattunen, Plihal) YV

38.00 2-0 Hauhtonen (Suominen, Venäläinen) YV

Torjunnat:

Atte Engren 3+8+12=23

Miika Wiikman 8+5+6=19

Jäähyt:

TPS 4x2min

Ilves 4x2min

Yleisöä 5584

Teksti:

Henri Saloranta