Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Ilves

0-1
LA 29.1.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Ilves 29.1.2011

TPS-Ilves 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Ilves voitti maalilla

TPS ei onnistunut voittamaan kolmatta ottelua putkeen, kun Tampereen Ilves ratkaisi ottelun yhdellä osumalla. Matka pois jumbosijalta säilyi kuitenkin kahdessa pisteessä.

Tammikuun tasaus jatkui lauantaina Turussa Ilveksen saapuessa HK Areenalle vieraaksi. Torstaina TPS karkasi johtoon heti avauserässä, mutta tällä kertaa Ilves oli paremmin mukana.

Aivan alkuminuutit mentiin TPS:n johdolla, mutta sen jälkeen ote siirtyi selkeästi Ilvekselle. Erän paras maalipaikka nähtiin loppupuolella, kun Ilves karkasi ylivoimahyökkäykseen Markus Nordlundin kaatuilun ansiosta.

Atte Engren onnistui kuitenkin jälleen venyttämään patjansa kiekon eteen, ja TPS selvisi säikähdyksellä.

 


Lisää maalipaikkoja TPS-päädyssä nähtiin heti perään, kun Ilves-hyökkääjä pääsi kokeilemaan vanhanaikaisella maalin tekoa. Tällä kertaa TPS-puolustaja onnistui estämään maalin, kun Engren ei siihen ehtinyt.

TPS:n pakka oli avauserässä a pahemman kerran sekaisin, ja päävalmentaja Jukka Koivu ei varmasti omiensa päitä silitellyt erätauon aikana.

TPS epäonnistuu, Ilves ratkaisee

TPS:n otteissa tapahtuikin muutosta toiseen erään tultaessa. Paras paikka siunaantui Antti Erkinjuntille, joka pääsi tökkäämään kiekon kohti tyhjää maalia Miika Wiikmanin torjunnasta. Osuma pomppivaan kiekkoon oli kuitenkin heikko, ja avausmaali antoi edelleen odottaa itseään.

Erkinjuntti pääsi vastakkain Wiikmanin kanssa vielä erän lopulla Nordlundin oivallisesta syötöstä. Wiikmanin hanska oli kuitenkin vahvempi tässä kaksinkamppailussa.


400 Ilves-fania sai aihetta juhlaan minuutti ennen päätösvihellystä. TPS ei saanut kiekkoa pois alueelta, ja Kai Kantola karkasi laidasta. Syöttö maalinkulmalta tavoitti Jesse Niinimäen, joka sivalsi kiekon ensimmäisen kerran ottelussa punalampun arvoisesti.

Maali, joka hylättiin

Kolmannessa erässä tunteet kuumenivat, kun Ilveksen Tommi Välimaa laukoi päin Engreniä vihellyksen jälkeen. TPS:n kentällinen kävi muistuttamassa maalivahdin koskemattomuudesta sankoin joukoin. Välimaa lähetettiin tilanteesta käytöskympille.

Ilves juhli maalia toisen kerran neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Videotarkistuksen jälkeen erotuomari Antti Boman päätti kuitenkin, että kiekko ei käynyt maalissa.

TPS:n avausmaali oli lähellä Jarkko Hattusen päästessä läpiajoon. Miika Wiikman oli kuitenkin maalillaan varma, ja torjui Hattusen laukauksen.

TPS hallitsi loppuerää täysin, mutta viimeinen terä hyökkäyksistä puuttui. Maalinteon vaikeuden saivat kokea niin Sami Venäläinen, Marko Virtala kuin Markus Nordlundkin.

Murheita TPS:lle tarjosi Tomas Plihal, joka hävisi pukusuojan uumeniin toisen erätauon aikana, sillä kolmannessa erässä ei miestä kentällä nähty. Plihal loukkasi reitensä, ja hänet laitettiin varmuuden vuoksi huilille.

Vamman vakavuudesta ei osattu sanoa tarkemmin, mutta TPS:n lääkärin mukaan kyse on ilmeisesti reiden lähentäjä-lihaksen revähdyksestä tai venähdyksestä.

Ottelussa ei nähty myöskään enää lisämaaleja, vaikka TPS pelasi kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia. Paikkoja TPS:llä oli, mutta ne pysähtyivät joko Wiikmaniin tai Ilves-puolustajiin.

Vähämaalinen kamppailu päättyi ilvekselle 0-1, ja TPS jäi ensimmäisen kerran ilman pisteitä tällä kaudella Jukka Koivun komennossa. TPS:n onneksi myös Pelicans hävisi viime hetkillä KalPalle, joten matka jumbosijalta pois säilyi kahdessa pisteessä.

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen

Jukka Koivu tuli lehdistötilaisuuteen tappiosta huolimatta iloisena.

- Tervetuloa kaikki vanhat ystävät, Koivu myhäili.

Ilme vakavoitui kuitenkin nopeasti.

- Jotenkin aamulla oli aistittavissa että pojat oli hermostuneita. Joko se oli hermostuneisuutta tai väsymystä, mutta tuntui, että muutamilla alkoi jalka painaa.

 

 


Myös pelaajien kurissa riittää parannettavaa.

- Muutama pelaaja ei tunnu tottuvan meidän sääntöihin, ja mun tehtävä on laittaa asia järjestykseen. Paketti ei pysy kasassa, jos ei pelata niin kuin ollaan sovittu, Koivu totesi.

- Tässä joukkueessa ei ole kuitenkaan yhtään pelaajaa, jonka kanssa tarvitsee painia siitä, että kiinnostaako. Se on erittäin positiivista, Koivu iloitsi.

Maalinteon vaikeus näkyi erityisesti erikoistilanteissa, sillä harvat maalipaikat kuivuivat kasaan omien virheiden takia.

- Ylivoimissa on selkeästi vielä hakemista. Pitäisi yksinkertaistaa, kun ei saada laatulaukauksia aikaiseksi., eikä maalipaikoissa ollut tarvittavaa valmiutta, isä Koivu myönsi.

- Tilanne on edelleen erittäin vakava, ja jokainen piste on tärkeä.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

38.59 0-1 Niinimäki (Kantola)

Torjunnat:

Engren 15+5+3=23

Wiikman 6+8+14=28

Jäähyt:

TPS 3 x2min

Ilves 5x2min + 10min

Yleisöä 5875

 

 

Teksti:

Henri Saloranta