Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Ilves

1-3
TI 12.10.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Ilves 12.10.2010

TPS – Ilves 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Ilves jatkoi TPS:n ylisuurta tuskaa

TPS kasvatti tappioputkensa jo yhdentoista ottelun mittaiseksi. Tällä kertaa Tampereen Ilves otti ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa TPS:n kustannuksella.

TPS hallitsi peliä näennäisesti, mutta maalipaikkojen määrässä Ilves voitti selvästi. TPS:n päävalmentaja Heikki Leime näytti ottelun jälkeen juuri siltä kuin olisi hävinnyt 11 ottelua putkeen.

- Nyt pitää ryhtyä radikaaleihin toimenpiteisiin. Se voi tarkoittaa vaikka pelaajavaihtoja, Leime ilmoitti totisena.

TPS:n peräsimessä kesällä aloittanut Leime ei ymmärrä joukkueensa otteita.

- On se ihmeellistä, jos tällainen tilanne ei sytytä, Leime kommentoi tuohtuneena.

- Maalinteko tökkii, ja kentällä näkyy vastuutonta surffailua. Ei löydy montaa pelaajaa, joista voi sanoa että on antanut kaikkensa.

Ottelun alussa turkulaiset tulivat kuitenkin kovalla sykkeellä, ja peli pyöri ajoittain hienosti Ilveksen alueella.

Viimeinen syöttö oli usein huono, ja Ilves pääsi purkamaan tilanteet. Ilveksellä oli avauserässä puoli tusinaa vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista yksi sai kiekon maaliin.

Ylivoimahyökkäys näytti jo kuivuvan kasaan, kun TPS-puolustaja sai mailansa väliin. Matias Myttynen nousi kuitenkin takaa ja kumautti kiekon takanurkkaan ohi epävarmasti läpi ottelun torjuneen Atte Engrenin.

TPS pääsi hakemaan tasoitusta erän lopulla ylivoimalla. TPS:n uusin vahvistus Steve McCarthy pommitti useamman kerran viivalta, mutta edessä oli joko Ilves-puolustus tai Jani Hurme.

 


 

Toinen erä ei tarjoa ihmeitä

Toinen erä oli kaiken kaikkiaan puuduttavaa jääkiekkoa. Jäähyjä tuli runsaasti, mutta kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi maailmaa mullistavia tilanteita.

TPS:n Marko Virtala sentään jakoi komean pommin, minkä seurauksena Ilveksen Nils Bäckström joutui jättämään kentän. Mies sai ilmeisesti iskun ylävartaloonsa.

Viimeinen erä kulki Ilveksen komennossa, vaikka kotijoukkue piti kiekkoa. Ilves ei päästänyt TPS:ää hyville maalipaikoille, ja Jani Hurme torjui loistavasti.

Voittomaalin iski maalin edestä Ville Korhonen. Kai Kantola antoi loistosyötön maalin eteen, ja Korhosella oli helppoa työ ohittaa Engren toistamiseen.

TPS sai kavennuksen aikaan kahden minuutin kuluttua. Sami Venäläinen kaivoi aloituksen Ville Vahalahdelle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon pömpeliin. Ottelua oli jäljellä 10 minuuttia.

Marko Virtalalla oli kaksikin huippupaikkaa tasoittaa ottelu aivan viime minuuteilla. Antti Erkinjuntin loistopassit eivät kuitenkaan maistuneet Virtalalle, ja tasoitus jäi syntymättä.

Sen sijaan Ilves teki vielä yhden. Atte Engren katseli vaihtoaition puolelta, kun TPS:n maaliviiva ylitettiin kolmannen kerran. Tyhjiin kiekon iski Henri Tuominen.

TPS on nyt tarponut ilman pisteitä jo seitsemän ottelua, ja edellinen voitto on niinkin kaukana kuin kahdentoista pelin päässä. Pisteitä olisi syytä ryhtyä satelemaan, mikäli TPS haluaa edes yrittää puolustaa mestaruuttaan keväällä.

TPS-käskijä Leime on tilanteesta ihmeissään.

- Ammattiylpeys ja pelirohkeus puuttuu. Ehkä Tepsissä on vähän liian mukava olla, Leime totesi salaperäisenä.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

03.59 0-1 Myttynen (Sointu, Rask)

47.49 0-2 Korhonen (Kantola, Lee)

49.55 1-2 Vahalahti (Venäläinen)

59.43 1-3 Tuominen (Niinimäki) TM

Torjunnat:

Engren 6+14+6=26

Hurme 12+7+9=28

Jäähyt:

TPS 5x2min

Ilves 4x2min + 10min

Yleisöä 4027

 

 

Teksti:

Henri Saloranta