Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Ilves

2-4
TI 11.1.2011
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Ilves 11.1.2011

TPS:lle kirvelevä tappio

 

TPS kärsi tiistaina kirvelevän tappion, kun muutaman sijan sarjataulukossa ylempänä oleva Tampereen Ilves haki vieraspisteet Turusta lukemin 4-2.

Avauserän ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä ja peli aaltoili päästä toiseen. Molemmilla maaleilla nähtiin kohtuullisia tilanteita, mutta sekä Atte Engren TPS-maalilla että Miika Wiikman Ilves-maalilla selvisivät ottelun alusta melko helpolla.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin tamperelaispäädyssä, kun Robin Bergman pääsi hakemaan vanhanaikaisella ottelun avausmaalia. Ilves-maalia vartioinut Wiikman sai kuitenkin onnekkaasti patjansa väliin ja Ilves välttyi takaiskulta.

Ilves-paidoista selvästi virkeimmällä pelipäällä oli Toni Rajala. Mies loi tilanteita muille ja itselleen. Lähimpänä maalintekoa hän oli 12 peliminuutin kohdalla, kun nuori hyökkääjälupaus pääsi saman vaihdon aikana yrittämään kahdesti maalintekoa. Engrenin räpyläkäsi puhui kuitenkin Rajalan mailaa tehokkaammin ja turkulaisjoukkueen vahti otti kaksi loistavaa torjuntaa.

TPS pääsi hakemaan ottelun puolenvälin jälkeen ylivoimalla johto-osumaa, mutta verkko soikin sen sijasta omassa päässä. Marko Kivenmäki aikaili ja antoi harhasyötön. Ilves ja Ville Korhonen kiittivät, kun mies laukoi kiekon taka-alanurkkaan, 2 vs. 0- hyökkäyksen päätteeksi.

Maalin jälkeen TPS oli lievissä ongelmissa Ilveksen kanssa ja tamperelaisjoukkue iski vielä kertaalleen ennen erätaukoa. Joonas Rask antoi loistavan lättysyötön poikki kentän ja pikakomennuksen Pasi Määttäsen tilalle saanut Henri Tuominen nosti kiekon näyttävästi TPS-maalin kattoon.

 

Ilves vei, TPS iski

TPS sai erän alkuminuuteilla ottelun toisen ylivoimansa. Kiekko pyöri hyökkäysalueella koko kaksiminuuttisen ajan, kunnes jäähyn päättyessä Ilves-puolustaja Ryan Glenn karkasi kahden muun tamperelaispelaajan kanssa 3 vs. 1- vastahyökkäykseen. Engren venyi kuitenkin huikeisiin pelastuksiin, pysäyttäen kaikki viisi Ilves-yritystä ja pitäen TPS:n mukana pelissä.

Toistaiseksi erän paras TPS-tilanne nähtiin 9 peliminuutin kohdalla, kun Markus Nordlund lähetti Ilves-maalille loistavan lättysyötön. Sami Venäläinen pääsi ohjaamaan kiekon kohti Wiikmanin maalia, mutta Ilves-vahti pysäytti yrityksen.

Kun erää oli jäljellä hieman reilut 9 minuuttia, Ilves-vahti Wiikman otti kaksiminuuttisen, huitaistuaan Sami Venäläistä korkella mailalla kasvoihin. Vaarallisin tilanne nähtiin kuitenkin TPS-päädyssä, kun Kai Kantola polki ohi Nordlundin ja läpiajoon. Engren torjui jälleen loistavasti, mutta loukkasi itseään Kantolan kaaduttua miehen päälle. Engren näytti todella tuskaiselta, mutta pystyi jatkamaan peliä.

TPS-ylivoima tuotti kuitenkin tavallaan tulosta, sillä välittömästi jäähyn päätyttyä, TPS iski. Antti Erkinjuntti laukoi siniviivan tuntumasta terävän laukauksen, jonka ohjasi pienestä nurkasta taidokkaasti verkon perukoille Tomas Plihal. Maalin jälkeen erä eteni kohti loppuaan ja tilanteita oli vuoron perään molemmissa päissä, joista parhaimmat TPS:n Erkinjuntilla ja Ilveksen Jesse Niinimäellä. Maalivahdit kuitenkin kestivät ja tauolle lähdettiin Ilveksen 1-2 johtolukemissa.

 

Viimeiset niitit

Ottelun kolmannessa erässä ratkaisuja haettiin todella hanakasti. Ilves oli joukkueista jopa aktiivisempi, hakiessaan viimeistä niittiä ottelulle. Molemmilla joukkueilla olikin omat paikkansa, mutta molempien maalivahtien vahvat otteet jatkuivat entistäkin vahvempina.

Kun erän loppu läheni, Ilves sai kuin saikin tehtyä ottelun ratkaisumaalin, pelikellon näyttäessä aikaa 54.46. Masi Marjamäki paini vahvasti kulmassa ja taisteli kiekon Niinimäen lapaan. Niinimäki löysi syötöllään maalille nousseen Mark Leen, joka ujutti kiekon Engrenin längeistä sisään.

Maalin jälkeen TPS:n peli karkasi lopullisesti käsistä. Ensiksi Mario Valery-Trabucco lähti kaksiminuuttiselle väkivaltaisuudesta ja heti perään Veli-Matti Vittasmäki kampituksesta. Tästä ehti kulua vain 15 sekuntia, kun kiekko oli jälleen TPS-maalissa. Kuvio pyöri kauniisti, syötöt löysivät toisensa ja kiekko painui TPS-puolustajan jaloista maaliin. Maali merkittiin Jesse Niinimäelle.

Maalinteko ei ollut kuitenkaan ohi, vaan TPS ehti vielä kaventaa. Antti Erkinjuntti riisti kiekon Ilves-puolustaja Nils Bäckströmiltä, käytti kiekkoa Tomas Plihalilla ja pääsi iskemään tshekkipelaajan välittömästä seinäsyötöstä kiekon puolityhjään maaliin. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja pisteet lähtivät Tampereelle lukemin 4-2.

"Palattiin syksyn tahmeuteen"

TPS-valmentaja Riku-Petteri Lehtonen oli luonnollisesti ottelun jälkeen todella pettynyt.

- Kyllä täytyy ihmetellä tämän illan otteita. Tämä oli toistaiseksi ylivoimaisesti meidän tärkein yksittäinen ottelu ja se ei näkynyt kentällä millään tavalla.

Lehtonen vertasi illan ottelua menneeseen syksyyn.

- Palattiin täysin syksyn tahmeuteen. Syötöt harhailivat koko ajan vääriin paikkoihin ja olen muutenkin todella pettynyt useiden pelaajien otteisiin. Hävettää hävitä tällä tavalla ja vielä kotiyleisön edessä.

Ottelun videot:

Tilastot

13.56 0-1 Korhonen AV

18.43 0-2 Tuominen (Rask, Korhonen)

32.51 1-2 Plihal (Erkinjuntti, Venäläinen)

54.46 1-3 Lee (Niinimäki, Peltola)

55.42 1-4 Niinimäki (Tukio, Lee) YV2

57.48 2-4 Erkinjuntti (Plihal)

Atte Engren TPS 13+17+8=38

Miika Wiikman Ilves 6+9+8=23

TPS 4x2 min

Ilves 4x2 min

Yleisö: 6 761

Teksti

 

Marko Ollonqvist