Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - HPK

6-2
TO 30.12.2010
HK Areena

Otteluraportti: TPS - HPK 30.12.2010

TPS-HPK 6-2 (0-0, 5-1, 1-1)

HPK jäi jyrän alle

TPS:n avausvoitto HK Areenalla varmistui toisessa erässä, kun turkulaiset mättivät kiekon viisi kertaa Teemu Lassilan selän taakse. Paluumuuttaja Jussi Makkonen onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan.

TPS jatkoi kevätkauttaan toisella peräkkäisellä kotiottelulla. Ensimmäinen meni vielä kinkun sulattelussa, mutta torstain kamppailussa jäällä nähtiin uusi turkulaisjoukkue.

HPK:ssa maalipörssin voittanut Jussi Makkonen pelasi ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa sitten kauden 07-08. JYPissä lähinnä katsomon puolella istunut Makkonen sai heti juonen päästä kiinni ja oli juonimassa kahta osumaa.

Ottelun avauserä oli täysin TPS:n heiniä, ja muutamasta ylivoimasta huolimatta ei TPS saanut osumia aikaiseksi. Osuutensa asiassa oli myös HPK-vahti Teemu Lassilalla, joka torjui turkulaishyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

TPS ratkaisee pelin

Pelaajien pääkopassa tapahtui jotain mullistavaa erätauolla, sillä toinen erä oli melkoista maalijuhlaa.

Ensin Markus Nordlund avasi maalihanat juuri kun Jyrki Louhi oli päässyt jäähyltä, ja muutaman minuutin päästä Jussi Makkonen iski tilanteeksi 2-0 vanhaa kotiseuraansa vastaan.

Vain vajaa minuutti ehti kulua, kun Lassila kaivoi kiekon kolmannen kerran verkosta. Tällä kertaa Joonas Järvisen komea laukaus napsahti Marko Kivenmäen lavasta ohi voimattoman Lassilan.

Erän loppupuolella HPK yritti paluuta peliin Tuukka Mäkelän osumalla, mutta TPS rankaisi heti seuraavassa vaihdossa. Tshekkikaksikko Michal Birner ja Tomas Plihal heiluttivat verkkoa Plihalin toimiessa viimeistelijänä.

Antti Erkinjuntti nostatti HK Areenan tunnelmaa 5-1-osumalla vielä erän lopussa Mathias Porselandin katsoessa jäähypenkiltä.

Puolustus takaa kolme pistettä

Kolmas erä oli selkeästi HPK:n hallinnassa, mutta TPS onnistui pitämään vieraat kaukana. Erän alussa Santeri Alatalo kavensi tilanteen 5-2:een, mutta tämän jälkeen TPS:n puolustus hoiti hommansa hienosti.

Viimeisenä lukkona toimi 19 kertaa päätöserässä torjunut Atte Engren.

 

 

Komean kotivoiton kruunasi Erkinjuntin toinen osuma tyhjään maaliin, kun peliä oli pelaamatta reilut neljä minuuttia. Näin TPS otti todella tärkeät kolme pistettä erittäin upealla tavalla.

Kun pahimmat kilpakumppanit hävisivät omat pelinsä, nousi TPS taas astetta lähemmäksi seuraavana olevia. TPS, Pelicans ja SaiPa ovat nyt jaetulla jumbosijalla, ja tammikuun tasaus –kierroksella vastaan tuleva Ilves majailee kymmenen pisteen päässä ottelun enemmän pelanneena.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

24.05 1-0 Nordlund

27.49 2-0 Makkonen (Erkinjuntti, Vittasmäki)

28.32 3-0 Kivenmäki (Järvinen, Makkonen)

33.59 3-1 Mäkelä (Piispanen, Louhi)

34.27 4-1 Plihal (Birner, Raboin) YV

37.05 5-1 Erkinjuntti (Plihal)

42.40 5-2 Alatalo (Männikkö, Piispanen) YV

55.34 6-2 Erkinjuntti (Kudelka) YM TM

Torjunnat:

Atte Engren 6+9+19=34

Teemu Lassila 16+9+4=29

Jäähyt:

TPS 3x2min

HPK 7x2min + 10min

Yleisöä 4894

 

Teksti:

Henri Saloranta