Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - HPK

5-4
TO 16.9.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HPK 16.9.2010

TPS – HPK 5 – 4 (1-2, 1-0, 2-2, 0-0)

Viime kevään finaalirevanssi ei suuria tunteita herättänyt, ja illan parhaasta viihteestä vastasikin mestaruusviirin nostaminen Turkuhallin kattoon. Yhdeksästä maalista ja rankkareista huolimatta illan ottelu oli melko lailla väritön, mauton ja hajuton.

Ennen ottelun alkua yleisö sai vielä nauttia mestaruushuumasta, kun TPS:n 11. suomenmestaruusviiri esiteltiin turkulaisyleisölle, joka sai muistoksi myös Suomen mestari -pinssit.

Itse ottelu ei siis tuonut mitään mullistavaa Suomen jääkiekkohistoriaan. Etenkin TPS:n liike oli todella tahmeaa, ja avauserässä näytti siltä kuin turkulaiset olisivat jäällä ensimmäistä kertaa koko kaudella.

HPK onnistuikin maalinteossa heti erän alkuun. Kerhon latvialaiset alustivat paikan Jukka Laamaselle, joka tykitti kiekon Atte Engrenin kainalosta maaliin. Engrenin kausi ei olisi voinut alkaa kehnommin, sillä laukaus oli ensimmäinen kunnon veto maalia kohti.

TPS:n tasoitus nähtiin neljän minuutin kuluttua Antti Erkinjuntin yksilösuorituksen tuloksena. ”Juntti” kiersi laidasta maalin eteen ja siirsi kiekon rystyllä ohi HPK-vahti Teemu Lassilan.

Ensimmäinen ylivoimamaali merkittiin HPK:lle. Juuso Puustinen pääsi nostamaan maalinkulmalta kiekon maalin kattoon, kun Miika Huczkowski kulutti jäähypenkkiä.

TPS:n paidassa ensimmäistä kertaa esiintynyt kanadalaispuolustaja Jean-Luc Grand-Pierre oli jäällä vakuuttava. Grand-Pierre jakoi pari komeaa taklausta ja antoi näytteitä myös hyvästä luistelusta.


Pari kertaa kahakoihin joutunut puolustaja piti kuitenkin päänsä viileänä eikä sortunut ylilyönteihin. TPS:lle ja etenkin turkulaisyleisölle voi tulla ikävä, kun kanukin lainasopimus päättyy lokakuussa.

 

Kipsi poistui toiseen erään

Toiseen erään TPS sai heti alkuun loistopaikan, kun Ville Vahalahti pääsi laukomaan poikittaissyötöstä. Teemu Lassila otti kuitenkin huikean sivuttaistorjunnan, ja HPK selvisi takaiskulta.

Seuraavaksi Lassilalle tuli kuitenkin musta hetki. TPS:n venezuealalaislähtöinen Mario Valery-Trabucco pääsi yllättämään hölmistyneen Lassilan aivan nollakulmasta.


Toinen erä oli kokonaisuudessaan TPS:ltä paljon parempi.

- Ottelun alussa oltiin niin kipsissä kuin olla ja voi. Toisessa erässä pelattiin jo välillä ihan hyvin, TPS:n päävalmentaja Heikki Leime tuumi ottelun jälkeen.

Aristelua vai varmistelua

Kolmas erä oli TPS:n huonoin, vaikka se saikin tehtyä kaksi maalia. Ensin Jarkko Hattunen kiitti HPK-puolustuksen mokailusta ja kuittasi TPS:n johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin Janne Hauhtonen tälläsi Ville Vahalahden komeasta syötöstä turkulaiset jo kahden maalin johtoon. Maali syntyi ylivoimalla.

Maalin jälkeen TPS:n peli passivoitui täysin, ja peli meni sekaisin. HPK onnistui kaventamaan, kun oman alueen purku epäonnistui, ja kun minuutti peliaikaa oli jäljellä, Ville Viitaluoma tasoitti pelin maalinkulmalta.

Jatkoajan viimeisillä sekunneilla HPK:lla oli loistopaikka tehdä voittomaali, mutta viimeistely ontui.

Rankkareissa ainut onnistuja oli Tomas Plihal, joten kaksi pistettä jäi Turkuun, ja yksi karkasi Hämeenlinnaan.

TPS-käskyttäjä Leime ei ymmärrettävästä syystä ollut tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

- Tollanen varman päälle pelaaminen ei kyllä toimi. En tiedä oliko tuo loppu varmistelua vai aristelua, mutta paljon on vielä varaa rahkeissa. Tuo ei riitä, Leime kritisoi omiaan.

- Vähän jäi sekavat fiilikset, TPS-luotsi kiteytti.Ottelun videot:

16.9.2010 TPS - HPK 5-4

16.9.2010 TPS - HPK: Lehdistötilaisuus

Ottelun tilastot

Teksti:

 

Henri Saloranta