Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - HIFK

3-2
TI 26.10.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HIFK 26.10.2010

TPS-HIFK 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)

TPS ratkaisi viime sekunneilla

HIFK näytti vievän kolme pistettä mukanaan, mutta TPS tasoitti aivan ottelun lopulla. Voittomaali nähtiin niin ikään vain hetkeä ennen päätössummeria.

Ottelun alku oli tasainen, ja molemmat joukkueet saivat luotua hyviä paikkoja. Erän edetessä paine siirtyi kuitenkin TPS:n maalille, ja HIFK oli lähellä nousta johtoon useamman kerran.

Lähimpänä avausosumaa oli ex-tepsiläinen Teemu Ramstedt, joka nousi röyhkeästi maalin eteen. Laukaus tyhjää maalia kohti viuhui kuitenkin ohi.

Lopulta punalamppu syttyi ajassa 16.48, kun Martti Järventie antoi oivaltavan syötön b-pisteelle, josta Robert Nyholm yllätti Joni Ortion millintarkalla kudilla. Kiekko napsahti aivan takayläkulmaan ja peli 0-1:een.

Erän loppupuolella Joonas Järvinen yritti taklata Eetu Pöystiä avojäällä, ja molemmat lensivät jäähän. Järvinen loukkasi tilanteessa itsensä, ja poistui pukuhuoneeseen. Järviseltä lähti ilmeisesti ilmat pihalle, sillä puolustaja palasi takaisin vaihtopenkille hetkeä myöhemmin.

Tasoitus luistimen kautta

TPS:n päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen myönsi, että avauserä oli TPS:ltä lepsu.

- Päästettiin hifki vähän liian helposti omasta päästä pois. Saatiin parannettua keskialuepuolustusta toisessa erässä ja päästiin sitä kautta hyökkäämäänkin, Lehtonen totesi.

TPS sai kiekon HIFK:n maaliin toisen erän puolivälissä. Kiekko lipui maaliin Markus Nordlundin luistimesta. Päätuomari Jari Levonen kävi puhelimessa toteamassa, että potkuliikettä ei tapahtunut. Syöttäjiksi merkittiin Antti Erkinjuntti ja Michal Birner.

Hetken päästä Ville Peltonen meinasi viedä HIFK:n uudestaan johtoon, mutta kova rannelaukaus osui ylärimaan.

TPS sai maalistaan uutta virtaa, ja peli näytti taas toimivalta. Muutama huippupaikka nähtiin IFK:n päädyssä, mutta Juuso Riksman ei päästänyt kiekkoja ohitseen. TPS:n otteissa näkyi selkeä vapautuminen.

Erässä ei nähty enempää osumia, joten päätöserään lähdettiin 1-1-tasatilanteesta.

Jälleen takaa-ajoon

HIFK karkasi johtoon kolmannen erän alussa, kun TPS-puolustus ei saanut sudittua irtokiekkoa pois maalilta. Lennart Petrell oli tarkempi ja siirsi IFK:n johtoon.

TPS sai paikan tasoittaa tilanteen, kun Petteri Wirtanen laitettiin jäähylle kiekon sulkemisesta. Ville Vahalahden loistosyöttö tavoitti maalintekijä Erkinjuntin maalin kulmalta, mutta Juuso Riksman pelasti jälleen IFK:n.

TPS joutui jälleen tuttuun tilanteeseen tappioasemassa, kun IFK jäädytti peliä täysin. Keskialueen ylitys oli vaikeaa, ja hyökkäyksiin lähdöt olivat todella hitaita.

Tappiotilanteessa TPS:n tulisi raivoisasti hakea tasoitusta, mutta jäällä luisteleva joukkue näytti todella haluttomalta, ja tulos oli sen mukaista.

Viimeinen mahdollisuus

Juuso Riksman tarjosi TPS:lle vielä mahdollisuuden laukomalla kiekon suoraan katsomoon kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Kun Martti Järventie lähti vielä istunnolle minuutti ennen loppua, pääsi TPS myllyttämään kahden miehen ylivoimalla.

Ja kun tarpeeksi yrittää, niin kyllä tulee! Joni Ortio luisteli vaihtoaitioon, ja TPS pelasi kuudella miehellä. Kun seitsemän sekuntia oli aikaa pelikellossa, Marko Kivenmäki tuuttasi kiekon reppuun ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Jatkoajan alkuminuuteilla molemmilla joukkueilla oli hyvät paikat pistää ottelu pakettiin, mutta viimeistely ontui. Kun 21 sekuntia oli pelaamatta, Tomas Kudelka räjäytti pankin.

TPS karkasi ylivoimahyökkäykseen, jonka HIFK-puolustus vielä hoiti. Takaa luisteli kuitenkin Kudelka, joka tälläsi kiekon kolmannen kerran ohi Riksmanin.

TPS-maalia vartioinut Joni Ortio pelasi hyvän ottelun.

- Upi (Ylönen) varmaan ehti katsomaan Ortiota paremmin kuin minä, Lehtonen kommentoi.

- Mutta ihan hyvin näköjään pelasi, kun torjui kiekkoja ja päästi vaan kaksi maalia.

Ottelun lopputulokseen Lehtonen oli erittäin tyytyväinen.

- Kyllä HIFK hallitsi peliä. Mutta ollaan mekin kauden aikana hallittu pelejä, joista ei olla saatu pisteitä. Ihan kiva että taistelulla ja loppuun asti yrittämisellä kaivettiin ne pisteet. Ylpeä täytyy olla joukkueesta.

 

TPS ei saanut vieläkään kolmea pistettä, mutta kaksi pistettä HIFK:ta vastaan oli loistosuoritus. Seuraava täyden pistepotin metsästys käynnistyy torstaina Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnasta on lupa odottaa pistelisäystä.

- Tästä voitosta pojat sai taas lisää itseluottamusta.

 

 

Ottelun videot:

 

 

Tilastot:

16.48 0-1 Nyholm (Järventie, Liivik)

31.21 1-1 Nordlund (Erkinjuntti, Birner)

43.43 1-2 Petrell (Söderholm, Peltonen)

59.53 2-2 Kivenmäki (Nordlund, Vahalahti) YV IM

64.39 3-2 Kudelka (Erkinjuntti)

TPS Ortio 8+10+13+3=34

IFK Riksman 6+11+6+1=24

TPS 4x2min

HIFK 5x2min

Yleisöä 5276

Teksti:

Henri Saloranta