Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Blues

0-7
TI 21.9.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Blues 21.9.2010

TPS – Blues 0 – 7 (0-3, 0-3, 0-1)

Blues nöyryytti TPS:ää tämän omalla kotiareenallaan. Espoolaiset veivät peliä miten tahtoivat, ja turkulaisten osaksi jäi rimpuilla perässä. Kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa TPS:n maaliin on isketty nyt 17 kiekkoa.

Hallitsevan Suomen mestarin TPS:n alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Ensimmäinen ottelu toi vielä niukan voiton, mutta kaksi seuraavaa on päättynyt tylyin lukemin. TPS:n päävalmentaja Heikki Leime haluaisi mielellään jo unohtaa mestaruuspuheet.

- Höpötykset Suomen mestarista on kai syytä jo unohtaa. Tässä ollaan nyt aika kaukana siitä, Leime kommentoi joukkuettaan.


Engren – Virtanen - Engren

Ottelun voittomaali nähtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Valtteri Virkkunen iski kiekon ensimmäisen kerran ohi Atte Engrenin. Toinen osuma vaati viisi minuuttia lisää, ja tällä kertaa asialla oli Camilo Miettinen.

TPS pääsi kokeilemaan ylivoimaa pariinkin otteeseen, mutta kunnollisia tilanteita ei Blues-maalilla nähty. Sen sijaan TPS:n verkko heilui vielä kerran. Turkulaisten selkäranka katkesi pahemman kerran, kun Tomi Sallinen karkasi alivoimalla ja ohitti Engrenin.

Engren luuli jo, että kiekko on hänen hanskansa alla, mutta sen sijaan se lipui Sallisen lapaan, ja Blues-hyökkääjällä oli helppo työ nostaa kiekko tyhjään maaliin.

Toiseen erään TPS-maaliin luisteli Tommi Virtanen. Kehnommin ei olisi Virtasen liigadebyytti voinut sujua, sillä ensimmäinen veto painui sisään, kun erää oli pelattu puoli minuuttia. Maalintekijänä toimi Petri Lammassaari.

Virtanen luisteli takaisin vaihtoaitioon, kun Blues iski viidennen kerran Jari Sailion hahmossa. Virtanen ei kummallekaan maalille voinut mitään, mutta lopun ottelun TPS-maalia vartioi Engren.


”Mikään ei onnistu”

Kauden avausottelussa HIFK:ta vastaan ulosajettu Jere Karalahti pääsi tekemään sitä, minkä parhaiten osaa. Bluesin ylivoima toimi, kun Karalahti ampui kiekon sydämensä kyllyydestä ohi Engrenin.

Loppulukemat 0-7:ään viimeisteli Aleksi Laakso niin ikään ylivoimalla.

TPS:n päävalmentaja Heikki Leime oli syystäkin pettynyt.

- Meidän pelaaminen on tuskaista tällä hetkellä. Mikään ei onnistu, lähtien ihan maalivahdista, Leime huokaisi.

- Jos meillä sitä maankuulua mestaruuskrapulaa on ollut, niin eiköhän tuo ollut semmoinen piikki takapuolen, että yksi jos toinenkin rupeaa heräämään.

 


 

TPS:n valopilkku synkässä ottelussa oli Markus Palmroth. Nuori puolustajalupaus pelasi ottelussa 15 minuuttia, ja oli ainut puolustaja, joka ei joutunut pakkasen puolelle plus-miinus-tilastoissa.

Palmroth on ottanut suuria harppauksia viime kaudesta ja antaa ison haasteen sairastuvalta palaaville pelaajille.

Jääkiekko-ottelussa ja kuten niin monessa muussakin asiassa kokonaisuus kuitenkin ratkaisee.

- Illan esitys oli luokaton ja nöyryyttävä, Leime summasi.

Tilastot

 

 

Teksti:

 

Henri Saloranta