Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

TPS - Ässät

1-4
PE 10.12.2010
HK Areena

Otteluraportti: TPS - Ässät 10.12.2010

TPS-Ässät 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

Ässät vei perjantai-illan pihapelin

TPS:n ja Ässien välinen kamppailu ei tarjonnut ihmeitä vaan muistutti lähinnä junnujen pihapeliä. Kahdesta heikosta Ässät oli tällä kertaa hieman parempi ja vei pisteet maalein 1-4.

TPS:n ja Ässien välinen kamppailu pelattiin poikkeuksellisesti perjantaina, ja molemmat joukkueet tuntuivatkin olevan jo viikonlopun vietossa. Etenkin TPS:n liike oli hyvin tahmeaa, ja syötöt karkasivat milloin minnekin.

Myös hyökkäykset ontuivat turkulaisjoukkueella.

- Me ei saatu laukauksia aikaiseksi, ja päästettiin vastustaja laukomaan. Pelattiin aika pehmeä peli, TPS:n päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen myönsi.

- Useampi peli ollaan pelattu hyvällä tasolla, mutta tänään oltiin kamppailuissa selvästi jäljessä, ja etenkin syöttöpeli oli melko luokatonta, Lehtonen jatkoi.

Ässät hallitsi pelin alkua täysin, mutta maalinteossa onnistui TPS. Garrett Raboin toi kiekon hyökkäysalueelle ja heitti kiekon toiseen laitaan. Marko Kivenmäki tarjoili kiekon keskelle Mario Valery-Trabuccolle, jonka laukaus yllätti Eero Kilpeläistä tuuranneen Juha Järvenpään.

Myös Ässät sai kokeilla ylivoimansa tehokkuutta, mutta tällä kertaa TPS pelasi hyvää alivoimaa, eivätkä porilaiset päässeet pyörittämään ylivoimaa kunnolla. Ainoat laukaukset pysähtyivät Atte Engrenin varusteisiin.

Engren piti TPS:n pystyssä

TPS oli toisessa erässä yhtä uninen kuin ensimmäisessäkin, ja Ässien onnistui tasoittaa peli. Reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen kiekko löysi tiensä Ville Uusitalon lavasta TPS-maaliin. Komeaan viivalämäriin syöttöpisteen saalistivat komean aloitusvoiton kaapineet Severi Sillanpää sekä Sami Mutanen.

Ässillä oli toisessa erässä lukuisia paikkoja nousta johtoon, mutta TPS-vahti Atte Engren pelasi jälleen huikeaa ja varmaa peliä ja pelasti TPS:n takaiskulta. Etenkin erän loppu aiheutti Engrenille kovan iltapuhteen.

Ässät rankaisi lopussa

Päätöserä oli tasaväkisin, mutta pelin taso ei ollut kovin ihmeellinen. Molemmat joukkueet antoivat harhasyöttöjä, eikä hyökkäyksistä tullut oikein mitään.

Paras paikka siunaantui vieraille, kun Ässät pääsi ylivoimahyökkäykseen. TPS- puolustajista Veli-Matti Vittasmäki oli kuitenkin mies paikallaan ja esti maalinteon hyvällä blokkauksella.

Ratkaisun tuoksu leijui ilmassa, kun Joel Armia siivosi irtokiekon tyhjään maaliin muutama minuutti ennen loppusummeria. TPS-puolustus ei ehtinyt millään kiekkoon, ja Armialla oli helppo työ viedä vieraat johtoon.

Ja lopullinen ratkaisu nähtiin vain parin minuutin sisällä, kun Tommi Huhtala kiepautti kiekon vanhanaikaisella kolmannen kerran TPS-maaliin.

Kun Huhtala kaunisteli vielä tilanteeksi 1-4 tyhjään maaliin, oli illan kamppailu taputeltu.

Ottelun lopussa ratkennut peli harmitti TPS-valmennusta.

- Olisi ollut tärkeää saada pisteitä, mutta nöyryys ja kurinalaisuus puuttui koko pelin ajan, TPS-koutsi Lehtonen tiivisti.

- Pakkien avauspeli kestää aivan liian kauan. Otettiin siinä askel taaksepäin. Huomenna pitää olla erinäköinen ilme.

Erinäköistä ilmettä kaivataan Lahdessa, kun Pelicans toivottaa turkulaiset tervetulleeksi Isku Areenaan.

Ottelun videot:

Tilastot:

07.58 1-0 Trabucco (Kivenmäki, Raboin) YV

23.11 1-1 Uusitalo (Sillanpää, Mutanen)

56.50 1-2 Armia (Kudroc, Huhtanen)

58.57 1-3 Huhtala (Mutanen)

59.33 1-4 Huhtala TM

Torjunnat:

TPS Engren 16+14+12=42

Ässät Järvenpää 6+6+9=21

Jäähyt:

TPS 4x2min

Ässät 5x2min

Yleisöä 5419

 

Teksti:

Henri Saloranta