Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Tappara - TPS

3-1
TO 30.9.2010
Hakametsän jäähalli

Otteluraportti: Tappara - TPS 30.9.2010

Tappara - TPS 3 - 1 (2-0, 1-0, 0-1)

Tuska kasvaa

TPS:n hirveä alkukausi jatkui samoissa mollivoittoisissa tunnelmissa Tampereella. Isäntäjoukkue Tappara ratkaisi ottelun jo ensimmäisen reilun 21 minuutin aikana ja ottelun loppulukemat olivat 3-1.

TPS:n peli on tällä hetkellä todella tuskaista. Maalinteko ei toimi, eikä toimi erikoistilannepelaaminenkaan. SM-liigan sarjajohtajaksi TPS-voiton myötä noussut Tappara on karannut turkulaisjoukkueelta jo 11 pisteen päähän.

TPS on iskenyt viidessä viimeisessä ottelussa maalin keskiarvolta kerran ottelussa ja päästänyt maalin joka 14 minuutti. Joukkueen maaliero näistä viidestä ottelusta onkin karu 5 tehtyä ja 21 päästettyä maalia. Totaalinen kasvojenpesu olisi tarpeen, mutta vielä Tapparaa vastaan se ei toteutunut. 

 

Kaksi salamamaalia

Tapparan ja TPS:n välinen avauserä oli kokonaisuudessaan varsin tasainen. Siitä huolimatta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkue Tapparan 2-0 johtoasemassa.

Tamperelaisten avausmaalista vastasi reilut viisi minuuttia ennen erän loppua Timo Koskela, joka iski taululle 1-0 lukemat Antti Kangasniemen syötöstä. TPS:n erän synkkä hetki sai jatkoa vain vajaan puolentoista minuutin kuluttua. TPS-ylivoima menetti kiekon ja siitä seurannut Tapparan läpiajo johti rangaistuslaukaukseen, jonka sisään ampui Kim Strömberg

 

Erän alussa karkuun

Kovakuntoinen Tappara, karkasi kolmen maalin johtoasemaan jo toisen erän toisella minuutilla. Turkulaisjoukkueen Marko Kivenmäki otti jäähyn, jota ehti kulua vain viisi sekuntia, kun Tuomas Vänttinen laukoi Pekka Saravon ja Jesse Turkulaisen syötöistä taululle 3-0 lukemat.

Myös TPS:llä oli omat tilaisuutensa toisessa erässä, kun joukkue pääsi kahdesti tarkistamaan ylivoimapelinsä toimivuutta. Vastaus oli kuitenkin tyly, ei toimi. Kokonaisuudessaan TPS hallitsi toista erää Tapparan kolmannen maalin jälkeen, mutta Jani Nieminen oli loistoiskussa maalillaan torjuen erässä 12 kertaa. Atte Engrenin vastaava lukema oli 6.

Heikko ja vaisu erä

Ottelun kolmas erä ja myös TPS:n kiri jäivät varsin vaisuiksi. Erää kuvastaa hyvin se, että Niemisen torjuntamäärä näytti neljää ja Engrenin kuutta.

Vaisun kolmannen erän aikana nähtiin yksi maali, joka riisti Tappara-vahti Niemiseltä nollapelin. TPS:n kanadalaisvenezuelalainen Mario Valery-Trabucco iski TPS-uransa kolmannen maalin näppärän kuvion päätteeksi. Maaliin syötöt tarjoilivat Joonas Järvinen ja Antti Erkinjuntti. Kavennusosuma oli turkulaisille kuitenkin laiha lohtu, sillä kolme pistettä jäi Tampereelle, eikä kotiinviemisinä ollut muuta kuin kauden kuudes tappio.

Ryhtiliikkeen olisi tapahduttava hyvin pian. Muuten karkaa muukin kuin pelkkä kärki.

Maalikooste:

Tilastot:

 

14.12   1-0   Koskela (Kangasniemi)

15.51   2-0   Strömberg rl. av.

21.05   3-0   Vänttinen (Saravo, Turkulainen) yv.

45.16   3-1   Valery-Trabucco (Järvinen, Erkinjuntti)

Nieminen 6+12+5=23

Engren 8+6+6=20

Tappara 4x2 min

TPS 3x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist