Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Tappara - TPS

3-0
TO 18.11.2010
Hakametsän jäähalli

Otteluraportti: Tappara - TPS 18.11.2010

Tappara-TPS (1-0, 2-0, 0-0)

TPS nöyrtyi Tampereella

Toinen ottelu Hakametsässä tarjosi TPS:lle vähemmän miellyttävän ottelun, kun Tappara vei voiton 3-0. Tappara piti turkulaiset poissa hyviltä paikoilta ja rynni itse tehokkaasti TPS-maalille.

Tiistaina Hakametsässä Ilveksen kaatanut TPS sai vastaansa Tampereen toisen herran Tapparan, kun SM-liiga jatkui torstai-illalla. Molemmat joukkueet olivat hyvässä vireessä ennen illan kamppailua. TPS:n vire päättyi.

Ottelu alkoi melko tasaisesti, mutta laukaukset jäivät puuttumaan etenkin Tappara-päädystä. Kahden ensimmäisen erän aikana Tappara-vahti Harri Säteri tarvitsi vain seitsemän torjuntaa maalinsa puhtaana pitämiseen.

TPS-maalilla Joni Ortio joutui nöyrtymään kolmesti, kun torjuntoja hänelle merkittiin 22 torjuntaa. Ensimmäisessä erässä Ortio oli vielä maaginen, mutta toisessa erässä nuori veskarilupaus ei ollut enää parhaimmillaan.

Kaksi maalia vajaassa minuutissa

 

Shayne Toporowski viimeisteli ottelun avausosuman avauserässä. Pekka Saravo ja Jukka Peltola lisäsivät toisessa erässä melko helposti Tapparan johdon jo kolmeen maaliin. Maalit syntyivät vajaan minuutin sisällä.

TPS ei saanut luotua kunnon tilanteita Tapparan maalille, ja harvat yritykset päättyivät siihen, ettei laukaus lähtenyt ajoissa. Päätöserään lähdettiinkin Tapparan 3-0-johdosta.

Viimeiselle 20-minuuttiselle TPS-maalille luisteli Atte Engren, joka otti komean nollapelin Ilvestä vastaan.

Nollat Engren piti tälläkin kertaa, mutta se ei riittänyt, sillä maalinteossa ei onnistunut myöskään TPS. Täysi kolmen pisteen potti jäi tällä kertaa Hakametsään lopputuloksella 3-0.

Harri Säteri sai loppujen lopuksi olla melko rauhassa maalillaan, ja merkautti kauden ensimmäisen nollapelin 15 torjunnalla.

TPS:n loppukauden kannalta eletään elintärkeitä hetkiä kahdessa seuraavassa ottelussa, kun TPS matkustaa lauantaiksi Lappeenrantaan kohtaamaan sarjassa toiseksi viimeisenä olevan SaiPan. Heti tiistaina samat joukkueet kohtaavat toistamiseen Turussa Turkuhallin 20-vuotisjuhlaottelussa.

Maalikooste:

Tilastot:

16.01 1-0 Toporowski (Lucenius, Doell)

36.22 2-0 Saravo (Strömberg, Kangasniemi)

37.05 3-0 Peltola (Mäntylä)

TPS Ortio 7+15+0=22

TPS Engren 0+0+8=8

TAP Säteri 3+4+8=15

TPS 5x2min

Tappara 3x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta