Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Tappara - TPS

2-3
TI 1.2.2011
Hakametsän jäähalli

Otteluraportti: Tappara - TPS 1.2.2011

Tappara - TPS 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0)

TPS:lle kolmas voitto Koivun alaisuudessa

TPS kaatoi Tapparan vieraissa voittolaukauksilla 3-2. Turkulaisten tuorein hankinta Juuso Rajala iski välittömästi maalin debyytissään.

Jukka Koivun paluu turkulaisjoukkueen penkin taakse on ollut todella vahva. TPS on pelannut Koivun ja Seppo Suoraniemen alaisuudessa neljä ottelua, joista on irronnut upeasti kolme voittoa.

Vahva oli myös 22-vuotiaan Juuso Rajalan debyytti TPS-nutussa. Rajala pääsi pelaamaan avausottelunsa synnyinkaupungissaan Tampereella ja se näkyi. Mies iski välittömästi debyytissään ottelun avausosuman, kun peliä oli takana 07.34.

Jussi Tapio nappasi keskialueella kiekon Tappara-puolustukselta ja petasi loistavalla poikittaissyötöllä Rajalalle loistavan maalipaikan, eikä nuori mies epäröinyt. Kiekko reppuun ja taululle lukemat 0-1.

Paluun TPS-paitaan tehneen Jean-Luc Grand-Pierren paluuottelu ja sen avausminuutit eivät puolestaan sujuneet yhtä mallikkaasti. Grand-Pierre istui jäähypenkillä ja Tappara oli lähellä tasoitusta. Turkulaisten onneksi Timo Koskelan terävä laukaus osui tolppaan.

Tappara kuitenkin iskee tasoituksen samalla ylivoimalla. Hirvittävän maalinedustahässäkän oäätteeksi Kim Strömberg siirsi kiekon ohi voimattoman Engrenin.

Tasaisessa avauserässä ei juurikaan nähty muita maalipaikkoja ja tauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

 

TPS tehokkaana

Ottelun toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen laukaukset olivat liki tasan, jäähyt tasan ja tilanne tasan.

Turkulaisjoukkue ei kuitenkaan tasatilanteista pitänyt ja tärkeintä saraketta korjattiin ajassa 33.05. Kai Suikkaselta lempinimen puujalka-Honkanen viime kauden finaaleissa saanut Jani Honkanen istui jäähyllä ja TPS iski.

Tapparalle hyvinkin tuttu Sami Venäläinen koukki puhtaan aloitusvoiton Tapparan puolustusalueella. Kiekko päätyi viime aikoina tasaiseen tahtiin maaleja iskeneelle Garrett Raboinille, eikä jenkkipuolustaja erehtynyt. Miehen kädet kävivät muutaman kerran ja tarkka laukaus yllätti Tappara-vahti Jani Niemisen.

Kotijoukkue Tappara oli kuitenkin toisessa erässä joukkueista hieman pisteämpi ja ahnaampi. TPS-maalin jälkeen joukkueella oli muutama hyvä paikka, mutta Engren kesti välillä parhaiden kavereidensa, tolppien avulla.

 

TPS painoi, Tappara tasoitti

Ottelun kolmas erä ei näyttänyt likimainkaan siltä, että Tappara olisi ollut häviöllä oleva joukkue. Tamperelaisten kirin sijaan, jäällä pyöri pitkälti TPS-show.

Yksi jäähy voi kuitenkin muuttaa kaiken ja tänään tapahtui niin. Mario Valery-Trabucco istui kaksiminuuttista ja kotijoukkue Tappara iski illan toisen ylivoimaosumansa. Kevin Doell löysi maalin nurkalta tarkalla syötöllään Shayne Toporowskin, eikä kokenut kanadalainen erehtynyt. Maalin myötä Toporowskin tehopisteet ottelussa nousivat kahteen, samoin kuin puolustaja Tuukka Mäntylän.

TPS jatkoi peliään siitä, mihin oli ennen Tappara-tasoitusta jäänyt. Joukkue haki tosissaan voittomaalia ja täyttä pistepottia, mutta tänään oli tyytyminen hieman vähempään. Ottelu eteni voittolaukauskilpailuun, joissa turkulaisjoukkue on ollut todella vahvoilla kuluvan kauden aikana.

Niin oli myös tänään. Kisan hahmoksi nousi Kevin Doellin, Shayne Toporowskin ja Antti Kangasniemen yritykset pysäyttänyt Atte Engren. Tänä iltana hieman pienemmällä torjuntamäärällä selvinnyt Engren oli kisassa kuin muuri ja TPS:lle riitti yksi osuma.

Michal Birner epäonnistui yrityksessään, mutta Valery-Trabuccon taitavat harhautukset siivittävät TPS:n vierasvoittoon ja kahden pisteen reissuun.

Maalikooste:

Tilastot

07.34 0-1 Rajala (Tapio)

10.23 1-1 Strömberg (Toporowski, Mäntylä) YV

33.05 1-2 Raboin (Venäläinen) YV

51.57 2-2 Toporowski (Doell, Mäntylä) YV

65.00 2-3 Valery-Trabucco

Jani Nieminen Tappara 5+5+9+3=22

Atte Engren TPS 7+6+5+2=20

Tappara 4x2 min

TPS 4x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist