Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

SaiPa - TPS

2-3
TI 23.11.2010
Kisapuisto

Otteluraportti: SaiPa - TPS 23.11.2010

SaiPa-TPS 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)

Upea nousu TPS:ltä

SaiPa johti jumbofinaalia vielä viisi minuuttia ennen päätössummeria, mutta TPS nousi rinnalle ja lopulta ohi Tomas Plihalin kahdella komealla osumalla. Voitolla TPS nousi enää vain kahden pisteen päähän SaiPasta.

Illan ottelussa TPS:n keskeisiä hahmoja olivat kahden maalin Plihal, hyvän esityön kahteen maaliin tehnyt Marko Kivenmäki sekä vakuuttavasti maalia vartioinut Atte Engren.

Ottelun ensimmäinen erä oli molemmilta melko vaisu, ja kunnon maalipaikkoja ei nähty juuri ollenkaan. Maalivahdeille merkittiinkin yhteensä vain kymmenen torjuntaa.

Toisessa erässä nähtiin ottelun avausmaali, kun viime peleissä onnistunut Jussi Tapio siirsi TPS:n johtoon. Maali oli Tapiolle jo kauden neljäs.

Toinen erä oli muutenkin tapahtumarikkaampi, ja erän erilaisuudesta kertoo maalivahtien 39 torjuntaa. Atte Engrenille torjuntoja kertyi 20 kappaletta.

Engren pelasi maalillaan muutenkin hyvin, ja otti turkulaisten kannalta todella tärkeitä torjuntoja.

SaiPa nousee johtoon, TPS kuittaa takaisin

SaiPa sai maalitilinsä auki kolmannessa erässä. Yhdeksän minuuttia päätöserää oli pelattu, kun Markus Poukkula tasoitti pelin 1-1:een. Neljän minuutin päästä SaiPa siirtyi jo johtoon Jyri Junnilan osumalla.

TPS ei kuitenkaan luovuttanut. Kun maalintekijä Poukkula lähti istumaan kakkosta, TPS toi pelin tasoihin. Tomas Plihal ohjasi Markus Nordlundin kovan kudin komeasti maaliverkkoon, ja peli oli 2-2.

Hetkeä myöhemmin Plihal nosti turkulaisten toiveet voitosta Kisapuiston kattoon, napauttamalla TPS:n jälleen johtoon. Maalin jälkeen peliaikaa oli jäljellä enää minuutti, eikä SaiPa pystynyt enää Idän ihmeeseen.

Peli päättyi TPS:n kauden toiseen vierasvoittoon, joka tuli todella tärkeään paikkaan. Henkisesti voitto merkitsee paljon, sillä torstaina TPS kohtaa jälleen SaiPan. Silloin TPS:llä on mahdollisuudet nousta pois sarjan jumbopaikalta.

Turkulaisten kannalta kierros oli muutenkin onnistunut, sillä neljä sarjataulukon seuraavaa joukkuetta hävisi omat ottelunsa. Näin ollen ero kymppikerhoon kaventui jälleen kolmella pisteellä. Torstaina taas lisää.

Maalikooste:

 

Tilastot:

35.14 0-1 Tapio (Hauhtonen, Kivenmäki)

48.55 1-1 Poukkula (Redenbach, Jokila)

53.03 2-1 Junnila (Koskiranta)

54.54 2-2 Plihal (Nordlund, Vahalahti) YV

58.54 2-3 Plihal (Erkinjuntti, Kivenmäki)

Torjunnat:

SaiPa Bernard 5+19+10=34

TPS Engren 5+20+10=35

Jäähyt:

SaiPa 7x2min

TPS 6x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta