Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

SaiPa - TPS

2-1
KE 19.1.2011
Kisapuisto

Otteluraportti: SaiPa - TPS 19.1.2011

SaiPa - TPS 2 - 1 (1-0, 1-0, 0-1)

SaiPa kasvatti TPS:n tuskaa

TPS:ää on viime otteluissa vaivannut heikko viimeistelyteho. Sama jatkui Lappeenrannassa, kun SaiPa kasvatti eron turkulaisseuraan kuuteen pisteeseen, 2-1- voitollaan.

Tuska turkulaisseurassa kasvaa. Puolustuksellisesti homma toimii ja viimeisenä lukkona toimii maalivahti Atte Engren. Ongelma ei olekaan puolustuspäässä, vaan päinvastoin hyökkäyspäässä.

TPS on tehnyt seitsemässä viimeisessä ottelussa keskiarvolta alle kaksi maalia. Näissä otteluissa omassa päässä on soinut keskiarvolta noin kolmesti. Yleensä tällaisella määrällä päästettyjä maaleja, seitsemästä ottelusta irtoaa hieman enemmän pisteitä kuin kaksi. Viimeiset kaksi ottelua TPS on hävinnyt lukemin 2-1.

 

SaiPa iski heti alkuun

SaiPan ja TPS:n välinen ottelu oli ehtinyt vanheta vain hieman reilut kaksi ja puoli minuuttia, kun SaiPa huudatti lappeenrantalaisyleisöä. Loppukaudeksi sopimuksen SaiPaan tehnyt, vuoden 2003 maailmanmestari Richard Lintner tarjoili ja Antti Aarnio kiitti, laukoen kiekon ohi Atte Engrenin.

Ottelun avauserä eteni avausmaalin jälkeen melko tasaisissa merkeissä. Parhaat maalipaikat syntyivät maalin edessä turkulaisten Jussi Makkoselle ja SaiPan Elmeri Kaksoselle. Miehet eivät kuitenkaan maalinteossa onnistuneet.

Molemmille joukkueille tarjottiin erässä myös ylivoimamahdollisuutta ja vieläpä kahteen otteeseen, mutta huolimatta hyvin pyörineistä erikoistilanteista, ratkaisijaa ei löytynyt kummastakaan miehistöstä.

Ensimmäisen erän torjuntatilastot kertoivat kuitenkin karua tarinaa. Huolimatta tasaisesta erästä, SaiPa haki huomattavasti rohkeammin ratkaisuja. Engren joutui venymään ensimmäisen 20 minuutin aikana kiekon eteen 12 kertaa, SaiPa-vahti Jere Myllyniemen kuutta vastaan.

 

Viimeistely ontuu

TPS tuli toiseen erään huomattavasti aggressiivisemmin kuin ensimmäiseen. Joukkue uskalsi hakea rohkeasti ratkaisuja ja aika ajoin pyöritti peliä varsin mallikkaasti. SaiPa-vahti Myllyniemi oli kuitenkin vireessä ja piti oman maalinsa puhtaana.

Engreninkään kohdalla ei voida puhua mistään rauhallisesta erästä, sillä turkulaisjoukkueen 22-vuotias maalivahti nappasi ottelun toisessa erässä, avauserän tapaan 12 kiekkoa kiinni. Myllyniemelle torjuntoja kertyi 14.

Vaikka TPS haki joukkueista hanakammin ratkaisuja, ei viimeistely toiminut. Joukkueella on tällä hetkellä hyökkäyspäässä todella tiivis ja ikävä lukko, joka ei tunnu avautuvan millään. Ja kuten niin usein käy, SaiPa iski erän ainokaisen vain vajaat pari minuuttia ennen erän loppua. Kellot pysähtyivät aikaan 38.21, kun ruotsalainen Per Savilahti-Nagander syötti ja Jesse Saarinen laukoi kotijoukkueen lähietäisyydeltä 2-0- johtoasemaan.

Takaa-ajo jäi vajaaksi

Kolmannessa erässä turkulaisjoukkueella riitti kirittävää kahden osuman verran. TPS ei kuitenkaan saanut tarvittavaa draivia päälle ja kotijoukkue SaiPa kontrolloi ottelun tapahtumia. Itse asiassa SaiPa oli lähempänä maalintekoa kuin TPS. Atte Engren oli kuitenkin, ainakin turkulaisjoukkueen osalta illan hahmo ja piti joukkueensa ottelussa mukana.

TPS vaikutti pitkään niin sanotusti alistuneelta kohtaloonsa, mutta Markus Nordlundin kavennusosuma p-pisteen kaarelta herätti TPS:n vielä taistelemaan ottelun voitosta.

SaiPa kuitenkin puolusti maalia lukuun ottamatta kolmannen erän todella kurinalaisesti, eikä TPS päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin edes ilman maalivahtia. Näin pisteet jäivät Lappeenrantaan lukemin 2-1 ja TPS:n ahdinko sarjan pohjalla kasvoi entisestään.

Tilastot

02.34 1-0 Aarnio (Lintner)

38.21 2-0 Saarinen (Savilahti-Nagander)

52.32 2-1 Nordlund (Venäläinen, Suominen)

Jere Myllyniemi SaiPa 6+14+4=24

Atte Engren TPS 12+13+12=37

SaiPa 4x2 min

TPS 4x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist