Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Pelicans - TPS

1-0
TI 5.10.2010
Isku Areena

Otteluraportti: Pelicans - TPS 5.10.2010

Pelicans – TPS 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Yksi maali riitti Pelicansille

Pelicans juotti TPS:lle katkerinta mahdollista kalkkia, eikä TPS:n tuskainen tappioputki ei katkennut vielä Lahdessakaan. Kotijoukkue Pelicans haki voiton viimeisen erän osumalla, jonka iski jenkkivahvistus Mike York.

Aki Bergillä ja Tomas Plihalilla vahvistunut TPS yritti lopettaa syksynkorpivaellusta Lahdessa, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Pistesaldo ei lihonut pisteen vertaa, kun Mike York viimeisteli ottelun ainoan osuman kolmannen erän puolessa välissä.

Itse ottelu oli molemmilta joukkueilta melko väsynyt. Puolustuspäässä tapahtui molemmilla virheitä, mutta kumpikaan ei pystynyt virheitä hyödyntämään.

Tilanteet olivat melko vähissä, ja laukaukset jäivät kerta kerran perään maalivahtien suojiin.

Pelicansilla oli paikat ratkaista ottelu jo aiemmin, sillä TPS kulutti jäähypenkkiä kaksi kertaa enemmän mitä lahtelaiset.

Myös TPS pääsi kokemaan ylivoimansa tehottomuuden. Turkulaiset pääsivät pelaamaan minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta saldoksi tästä jäi vain yksi laukaus maalia kohti.

Ratkaisu nähtiin ajassa 51.14, kun Pelicans pääsi vastahyökkäykseen. Dwight Helminen tarjoili, ja  Lahteen hankittu NHL-jyrä Mike York ohitti Atte Engrenin.

TPS:n olisi pitänyt aloittaa kova taistelu, mutta taistelu käynnistyi kunnolla vasta aivan ottelun lopussa. Silloin oli jo liian myöhäistä.

Lahdesta ei jäänyt käteen edes luuta, vaikka omissa soikin vain kerran. Pelicansin Niko Hoviselle kirjattiin nollapeli 23:lla torjunnalla.

 

Tilastot:

51.14 1-0 York (Helminen) SR

Torjunnat:

Niko Hovinen 7+5+11=23

Atte Engren 7+9+10=26

Jäähyt:

Pelicans 3x2min

TPS 6x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta