Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Pelicans - TPS

5-1
LA 11.12.2010
Isku Areena

Otteluraportti: Pelicans - TPS 11.12.2010

Pelicans - TPS 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

 

Pelicans tyrmäsi TPS:n ylivoimalla

 

TPS:n ja Pelicansin välinen ottelu Lahdessa ratkesi erikoistilanteisiin, joissa lahtelaisjoukkue oli TPS:ää huomattavasti edellä. Kotijoukkue Pelicans iski viidestä osumastaan neljä ylivoimalla ja se oli liikaa turkulaisjoukkueelle.

 

Ottelun avauserä Isku Areenalla oli varsin tasainen. Molempien joukkueiden maalivahdit venyivät erässä kiekon eteen kahdeksan kertaa.

 

Erona oli kuitenkin ylivoimatehokkuus. Pelicans hyödynsi kolmesta ylivoimastaan kaksi, kun TPS onnistui tuhrimaan kaikki kolme yritystään. Erän ja ottelun avausmaalista vastasi Tommi Paakkolanvaara, kun ottelua oli pelattuna vain vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Mies sai Jakub Sindeliltä loistavan poikittaissyötön ja iski kiekon ohi voimattoman Atte Engrenin. Toisen syötön osumaan tarjosi puolustaja Jyri Marttinen.

 

Kotijoukkueen maalinteko jatkui, kun avauserän puoliväli oli ylitetty. Sami Blomqvist nousi oikealta laidalta ylös ja laukoi raudanlujan rannevedon ylänurkkaan. Syöttäjinä ylivoimaosumaan toimivat edellisen maalin tehnyt Paakkolanvaara ja niin ikään avausmaalissa mukana ollut Marttinen.

Pelicans hallitsi

 

Jos avauserä oli vielä tasainen, sitä ei ollut enää toinen ottelun toinen erä. TPS:n jäähyily kiihtyi entisestään ja Pelicans otti pelin haltuunsa.

 

Turkulaisjoukkue kesti tyylikkäästi erän alkupuolella tulleen Tomas Kudelkan jäähyn. Engren oli vireessä maalillaan ja pysäytti lahtelaisten maalintekoyritykset. Ilo ei kuitenkaan jatkunut pitkään ainakaan turkulaisten osalta, sillä seuraavan jäähyn aikana Pelicans iski. Markus Nordlundin istuessa jäähyllä koukkaamisesta, lahtelaisjoukkueen ulkomaalaisosasto löysi kateissa olleen vireensä. Rauman Lukosta lainalla ollut puolustaja. Dwight Helminen ja Mike York alustivat ja Aaron Brocklehurst päätti hienon kuvion parhaalta maalintekosektorilta TPS-verkkoon.

 

Sama tahti jatkui ja Pelicans oli useampaan otteeseen lähellä lisämaaleja. Etenkin lahtelaisjoukkueen kateissa ollut ylivoimapeli aiheutti jatkuvasti päänvaivaa turkulaisjoukkueelle. TPS oli puolestaan vaisu ylivoimayrityksissään ja ensimmäistä kertaa Ville Vahalahden puuttuminen näkyi todenteolla. Laukaukset puuttuivat tyystin ja Pelicans-maalilla torjuneen Niko Hovisen tarvitsi puuttua erän aikana peliin vain kolmesti.

Kavennusosuman merkitys jäi olemattomaksi

 

Ottelun kolmas erä kuvasti koko ottelun kulkua - peli oli rikkonaista ja jäähyjä sateli. Kun päätöserää oli pelattuna vajaat yhdeksän minuuttia, olivat jäähypenkkiä ehtineet jo kuluttaa Pelicansin Lou Dickenson ja Jyri Marttinen, sekä TPS:n Jarkko Hattunen kahdesti.

 

TPS iskikin avausosumansa ja samalla kavennuksen Marttisen ja Hattusen istuessa jäähyllä. Joonas Järvinen nousi aina siniviivalta asti röyhkeästi maalin eteen ja ohitti tarkalla laukauksellaan Pelicans-vahti Hovisen ottelussa ensimmäistä kertaa. Turkulaisten ilo jäi kuitenkin todella lyhyeksi. Joonas Jalvanti käytti saman erikoistilanteen hyödyksi ja yllätti hölmistyneen Engrenin laukauksellaan, joka lähti hieman puolenkentän jälkeen, painuen ylänurkkaan. Syötön osumaan tarjosi Mike York.

 

Ottelu eteni samanlaisissa merkeissä kohti loppua. Joukkueet pelasivat tasaisesti, mutta lisäosumat olivat tiukassa. Kun pelikello lähestyi täyttä aikaa, nähtiin jäällä ja sen ulkopuolella melkoinen episodi. Ensiksi TPS-puolustaja Steve McCarthy nappasi tililleen rangaistuksen muotoa 2+5+20 min keihästämisestä ja vajaan minuutin päästä TPS:n kakkosvalmentaja Mika Alatalo passitettiin suihkuun. Turkulaisjoukkueen pakka sekosi ja Pelicans iski neljättä kertaa ylivoimalla. Jakub Sindel iski illan toisen tehopisteensä maalin muodossa 2-0 ylivoimahyökkäyksestä ja Tommi Paakkolanvaara saalisti jo illan kolmannen tehopisteen tarjoilemalla syötön Sindelin osumaan. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Jani Forsström.

 

Näin ollen TPS lähtee SM-liigan joulutauolle jumbosijalta. Turkulaisjoukkue on jäljessä edellä olevaa SaiPaa kahdella pisteellä ja Pelicansia kolmella. Säälipudotuspeleihin matkaa on 13 pistettä ja kuuden parhaan joukkoon 24 pistettä.

Maalikooste:

Tilastot:

 

02:34   1-0   Paakkolanvaara (Sindel, Marttinen) yv.

13:20   2-0   Blomqvist (Paakkolanvaara, Marttinen) yv.

28:21   3-0   Brocklehurst (Helminen, York) yv.

48:58   3-1   Järvinen (Plihal) tv.

49:51   4-1   Jalvanti (York) tv.

58:36   5-1   Sindel (Paakkolanvaara, Forsström) yv.

Hovinen PEL 8+3+9=20

Engren TPS 8+8+10=26

Pelicans 8x2 min

TPS 11x2 min + 5+20 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist