Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Lukko - TPS

3-2
LA 8.1.2011
Kivikylän Areena

Otteluraportti: Lukko - TPS 8.1.2011

Lukko-TPS 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Lukko niukkaan voittoon

TPS pysyi pelissä hyvin mukana aina kolmanteen erään saakka. Lukon ylivoimamaali, ja oman hölmöilyn aiheuttama alivoimamaali olivat kuitenkin turkulaislaumalle liikaa, ja pisteet jäivät Raumalle.

Ottelun avauserässä molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit olivat vielä parempia. Etenkin TPS-maalin vartija Atte Engren piti joukkuettaan pystyssä komeilla torjunnoilla.

Maalit jäivät syntymättä, vaikka molemmat pääsivätkin kokeilemaan ylivoimaa kahdesti. Lähempänä onnistumista oli Lukko, mutta videotarkistus osoitti, että kettuhyökkääjän laukaus osui vain tolppaan.

Toiseen erään Lukko sai varaslähdön, kun Kurtis McLean iski kiekon Engrenin taakse vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Syötöt maaliin antoivat Teemu Aalto ja Mikko Kuukka.

 

TPS:n tasoitus näki päivänvalon erän puolivälissä, kun Tomi Pettinen istui jäähyaitiossa. Sami Venäläinen laukoi, ja Mika Noronen oli Lukko-maalissa voimaton.

Maalin jälkeen lähes koko loppuerä pelattiin vuorotellen ylivoimaa, mutta maalivahdit olivat loistovireessä.

Lukko karkaa

Lukko karkasi uudelleen johtoon päätöserän alkuminuuteilla. Garrett Raboin istui jäähyä mailasta kiinnipitämisestä, kun kuivaa kautta viime aikoina viettänyt pistepörssin ykkönen onnistui.

Kurtis McLean ja Justin Morrison ottivat syöttöpisteet, kun Perttu Lindgren livautti kiekon Engrenin patjojen välistä TPS-maaliin.

Lukolle tarjottiin heti maalin jälkeen mahdollisuus lisätä johtoaan, kun sekä Olli Palola että maalintekijä Lindgren pääsivät testaamaan turkulaisvahti Engreniä lähietäisyydeltä. Engren veti kuitenkin pidemmän korren.

Seuraava tilanne oli kuitenkin liikaa myös TPS:n ykkösveskarille. TPS pelasi ylivoimaa, kun Jarkko Kauvosaari karkasi TPS-puolustukselta eikä erehtynyt. Kiekko vuorenvarmasti ohi hyvin pelanneen Engrenin, ja tilanne oli jo 3-1.

Kahden maalin turvallinen johto aiheutti Lukko-puolustuksen lepsuilua, ja TPS onnistui kaventamaan pelin Garrett Raboinin ensimmäisellä SM-liiga-maalilla reilu minuutti ennen päätössummeria.

Lukko hoiti kuitenkin viimeisen minuutin kunnialla, ja TPS jäi nuolemaan näppejään. Seuraava pistejahti on tiistaina, kun kotihallissa nähdään jälleen kuuden pisteen ottelu. Vastassa on tuolloin sarjassa 10:nettä sijaa pitävä Tampereen Ilves.

Maalikooste:

 

Tilastot:

20.35 1-0 McLean (Aalto, Kuukka)

29.18 1-1 Venäläinen YV

42.39 2-1 Lindgren (McLean, Morrison) YV

47.08 3-1 Kauvosaari (Aalto) AV

58.48 3-2 Raboin (Birner)

Torjunnat:

Atte Engren 9+13+8=30

Mika Noronen 8+13+9=30

Jäähyt:

TPS 7x2min

Lukko 7x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta