Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Lukko - TPS

3-0
TO 3.3.2011
Kivikylän Areena

Otteluraportti: Lukko - TPS 3.3.2011

Lukko - TPS 3 - 0 (0-0, 1-0, 2-0)

 

Lukko kuittasi kalavelat

 

TPS kärsi torstaina vieraissa Rauman Lukolle kirvelevän tappion lukemin 3-0. Voitolla raumalaiset kuittasivat turkulaisille takaisin edellisen kohtaamisen, jonka TPS vei nimiinsä 5-0.

 

TPS ja Lukko kohtasivat torstaina tällä kaudella viidennen kerran. Tasaisen ottelun vei nimiinsä kotijoukkue Lukko, joka oli huomattavasti turkulaisia terävempi viimeistelyssä.

 

Tasainen avauserä

 

TPS ja Lukko aloittivat torstai-illan SM-liigaottelun varsin tasaisissa merkeissä. Jukka Koivu oli saanut turkulaisjoukkueeseen virtaa erän alusta alkaen, toisin kuin tiistaina Ässiä vastaan.

TPS olikin ottelun alussa aktiivisempi osapuoli ja vierasjoukkue haki hanakasti ottelun avausosumaa. Erän puolenvälin lähestyessä turkulaisilta katosi kuri. Seurauksena oli Tuomas Suomisen estämisjäähy ja Lukon kahden minuutin ylivoima. Tässä vaiheessa esiin astui Atte Engren. Mies piti TPS:ää pystyssä ja kotijoukkue Lukko jäi ilman osumia.

Kurittomuus jatkui ja Janne Hauhtonen siirtyi heti perään jäähyboksiin. Tarina oli kuitenkin sama, TPS kesti.

Erä eteni kohti loppuaan ja, kun TPS pääsi hiljalleen peliin mukaan, otti Tuomas Suominen ottelun toisen jäähynsä. Engren astui jälleen esiin ja näytti raumalaisyleisölle, mitä he ovat menettäneet. Tauolle lähdettiin 0-0-lukemissa.

 

Lukko iski tärkeän avausmaalin

 

Seuraavaan erään parempana ja aktiivisempana osapuolena palasi Lukko. Kotijoukkue tarjosi kotiyleisölleen parempaa viihdettä kuin avauserässä, mutta maalinteko oli edelleen yhtä vaikeaa. Lukon hallinta keskeytyi kuitenkin jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen, kun Lauri Tukonen otti estämisjäähyn. TPS-ylivoima oli kuitenkin melko tehotonta.

Ottelun avausmaali nähtiin kuin nähtiinkin, kun ottelua oli takana hieman yli puolet. Otto Honkaheimo paukatti siniviivalta kauden toisen osumansa pitkän Lukko-pyörityksen päätteeksi. Syöttäjiksi avausmaaliin merkittiin Teemu Aalto ja Juhani Jasu.

Lukko oli koko toisen erän ajan hieman hallitsevampi osapuoli, mistä kertovat myös erän torjuntatilastot, Mika Noronen 8 - Atte Engren 11.

 

Hukattu mahdollisuus - Lukko iski kaksi

 

Samuli Kivimäki sai heti alkuun kaksiminuuttisen rajusta kyynärpäätaklauksesta. TPS:n illan toinen ylivoimapeli oli edellistä paremman näköistä, mutta tasoitusosuma jäi tekemättä ja loistava tilaisuus käyttämättä.

Heti perään Lukolle tarjoutui tilaisuus karata kahden maalin karkumatkalle, kun Jussi Tapio lähetettiin jäähypenkille. Ote oli kuitenkin TPS:llä, eikä Lukon huima ylivoimakentällinen saanut mitään aikaiseksi.

Jäähyn kuluttua umpeen vieraat lähtivät vimmattuun takaa-ajoon, joka sai kuitenkin todella nopeasti päätöksen. Olli Palola riisti kiekon TPS-puolustajilta ja löysi syötöllään Janne Keräsen maalinedustalta. Tilanne päättyi Keräsen upeaan rystynostoon ja takaa-ajo alkoi tuntua mahdottomalta. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Juhani Jasu ja piste oli 23-vuotiaalle hyökkääjälle illan toinen.

Maalin jälkeen TPS sai vielä takaa-ajoaan uudelleen vireille, mutta Lukko-vahti Mika Noronen napsi muutaman erinomaisen torjunnan ja lopulta Lukko iski ottelulle viimeisen niitin. Lukon kolmoskentällinen karkasi vastahyökkäykseen, jonka päätti Samuli Kivimäki lähietäisyydeltä etuylänurkkaan. Näin ollen Lukko nappasi täydet kolme pistettä ja tällä kaudella useampaa seuraa edustanut maalivahti Noronen torjui kauden viidennen nollapelinsä.

Tilastot

 

1-0   31.16   Honkaheimo (Aalto, Jasu)

2-0   48.55   Keränen (Palola, Jasu)

3-0   52.24   Kivimäki (Aaltonen)

Mika Noronen Lukko 7+8+8=23

Atte Engren TPS 8+11+6=25

Lukko 2x2 min

TPS 6x2 min

 

Teksti

 

Marko Ollonqvist