Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Kärpät - TPS

4-2
LA 9.10.2010
Oulun Energia Areena

Otteluraportti: Kärpät - TPS 9.10.2010

Kärpät – TPS 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

TPS:n tähän asti paras peli ei tuonut voittoa

Kymmentä peräkkäistä tappiota näyttää TPS:n sarake, kun turkulaiset ovat pelanneet 11 ottelua. Illan Kärppä-pelissä TPS:llä oli saumoja jopa voittoon, mutta tulos oli turhankin tuttu: 0 pistettä.

TPS:n alku otteluun oli erittäin tahmea. Heti avausminuuteilla TPS sai kaksi turhaa jäähyä, mutta oululaisten ylivoima ei onneksi ollut parhaimmillaan. Viisi kaksiminuuttista avauserässä ottanut Palloseura sai kuitenkin todeta, että loputtomiin ei alivoimalla voi pelata.

Michal Birnerin istuessa jäähyaitiossa Kärppien nuorisoketju iski tshekkitaituri Kamil Krepsin avustuksella. Kreps ja Joonas Donskoi ottivat syöttöpisteet, kun Joonas Komulainen vei isännät 1-0-johtoon.

Kärppien toinen osuma nähtiin toisen erän alussa. Tällä kertaa Atte Engrenin ohitti Ässistä Ouluun hankittu Marko Luomala.

TPS sai oman maalitilinsä auki ylivoimalla. Markus Nordlund pyssytti viivalta, ja laidan kautta kiekko kimposi Tuomas Suomiselle, joka iski irtokiekon reppuun. Toista erää oli pelattu reilut 16 minuuttia.

Tasoitus ja omissa soi

TPS:n tilanne näytti hyvältä vielä kolmannen erän alussa. Paikkoja oli, mutta viimeistely kuitenkin ontui. Tasoitus nähtiin ajassa 46.23, kun Mario Valery-Trabucco iski Palloseuran toisen osuman. Syöttäjäksi merkittiin Tomas Plihal.

Turkulaisten voittotaistelu jäi kuitenkin tähän. Heti minuutin päästä TPS menetti kiekon hyökkäysalueella, ja Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen.

Kimmo Koskenkorva laukoi, ja Atte Engren päästi kiekon melko helponlaisesti sisään. TPS oli jälleen takaa-ajajana.

Paikkoja TPS:llä oli, ja etenkin ykköskenttä oli hyvässä vireessä. Petri Koivisto kuitenkin piti loppuun asti maalinsa puhtaana tolppien ja yläriman avustuksella. Tuuria TPS:llä ei ollut yhtään.

Kärpät iski ottelun loppulukemat 4-2:een TPS:n pelatessa kuudella kenttäpelaajalla. Hyvästä ilmeestä huolimatta tulos jäi edelleen laihaksi. Positiivista on kuitenkin se, että tämän iltaisella pelillä TPS:llä olisi kasassa enemmän kuin kolme pistettä.

Liike on hyvin hapuilevaa, mutta suunta on sentään oikea.

Ottelun maalikooste:

 

 

Tilastot:

16.52 1-0 Komulainen (Donskoi, Kreps) YV

23.58 2-0 Luomala (Mikkola, Kemppainen)

36.05 2-1 Suominen (Nordlund, Birner) YV

46.23 2-2 Valery-Trabucco (Plihal)

47.12 3-2 Koskenkorva (Luomala, Ohtamaa)

59.04 4-2 Luomala (Ylönen) TM

Torjunnat:

Koivisto 6+11+5=22

Engren 10+9+9=28

Jäähyt:

Kärpät 3x2min

TPS 5x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta