Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Kärpät - TPS

1-4
TI 4.1.2011
Oulun Energia Areena

Otteluraportti: Kärpät - TPS 4.1.2011

Kärpät-TPS 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

Vuosi alkoi komeasti

Pudotuspeliviiva on taas karvan verran lähempänä, kun TPS haki elintärkeän vierasvoiton Oulusta. TPS:n voiton takuumiehinä hääri maalivahti Atte Engren sekä Marko Virtalan johtama kentällinen.

Ennen tiistai-illan kamppailua TPS oli aiemmin tällä kaudella voittanut Kärpät kerran kotonaan, ja Kärpät otti syksyllä voiton turkulaisista niin ikään kotihallissaan.

TPS:n oli pakko katkaista kotivoittojen sarja, mikäli se halusi olla vielä mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Sen se teki ja vieläpä komealla tavalla.

Maali alkuun ja loppuun

Avausmaalin merkitys on tällä kaudella ollut erityisen suuri, ja syyskaudella TPS joutui lukuisat kerrat takaa-ajoon heti alkuminuuteilla.

Tällä kertaa TPS avasi maalinteon itse heti ottelun alussa, kun viime keväällä rumaa jälkeä tehnyt Jarkko Hattunen naulasi avausmaalin kolmen minuutin jälkeen. Syöttöpisteet merkittiin Tuomas Suomiselle ja Marko Virtalalle.

Toinen osuma oli myös TPS:n käsialaa. Avauserää oli jäljellä vain puoli minuuttia, kun Tomas Plihal hiljensi Raksilan toistamiseen maalin edestä Antti Erkinjuntin upeasta syötöstä.

Syksyllä kapteeniksi nostettu Virtala nosti turkulaiset jo kolmen maalin karkumatkalle toisen erän puolivälissä. Myös Suominen ja Hattunen saalistivat illan toisen tehopisteensä.

Päätöserä tasan

TPS:n veräjää ottelussa vartioinut Atte Engren sai tehdä töitä palkkansa eteen, sillä torjuntoja Rauman turkulaiselle kertyi 50. Toisessa päässä Tomi Karhunen selvisi 26:lla kopilla.

Engrenin ilta ei kuitenkaan ollut täydellinen, sillä Kärpät onnistui maalinteossa kertaalleen. Vasta 19-vuotias Tomi Körkkö avasi maalitilinsä heti kolmannessa liigaottelussaan. Ensimmäinen liigatehopisteensä saalisti myös Ville-Matti Koponen.

Nuorten onnistumiset olivat kuitenkin laiha lohtu oululaisyleisölle, sillä lopullisen niitin Kärppä-verkkoon iski Michal Birner Antti Erkinjuntin syötöstä.

Toinen peräkkäinen voitto nosti TPS:n pois jumbosijalta, ja playoff-viivaakaan ei tunnu enää olevan liian kaukana. Kymmenentenä oleviin Kärppiin on matkaa enää 12 pistettä, mikä turkulaisten nykyotteella ei ole ollenkaan saavuttamattomissa.

Torstaina ero toivottavasti vain kaventuu, kun 90-luvun hallitsijat kohtaavat HK Areenalla. Silloin TPS:n vieraaksi saapuu Helsingin Jokerit.

 

Tilastot:

03.01 0-1 Hattunen (Suominen, Virtala)

19.25 0-2 Plihal (Erkinjuntti)

33.42 0-3 Virtala (Hattunen, Suominen)

49.20 1-3 Körkkö (Koponen, Karppinen)

52.27 1-4 Birner (Erkinjuntti, Nordlund)

Torjunnat:

Tomi Karhunen 13+8+5=26

Atte Engren 10+21+19=50

Jäähyt:

Kärpät 3x2min

TPS 5x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta