Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

KalPa - TPS

1-5
TO 2.12.2010
Kuopion jäähalli

Otteluraportti: KalPa - TPS 2.12.2010

KalPa-TPS 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

TPS juhli Kuopiossa

Kotijoukkue KalPa joutui turkulaisen jyrän alle, kun TPS vei täydet kolme pistettä maalein 1-5. Tilastojen valossa KalPa hallitsi peliä, mutta TPS piti savolaiset poissa parhailta paikoilta ja rankaisi itse erittäin tehokkaasti.

TPS sai otteluun loistavan lähdön, kun kultakypärä Markus Nordlund pyssytti turkulaiset ylivoimalla johtoon Antti Erkinjuntin syötöstä. Hetkeä myöhemmin tilanne tasoittui, kun Tomasit Kudelka ja Plihal lähtivät yhtä aikaa istunnolle.

KalPa käytti kahden miehen ylivoimansa hyväkseen, kun Sakari Salminen tasoitti ottelun Tuomas Kiiskisen ja Janne Jalasvaaran saalistaessa syöttöpisteet.

Avauserä ei kuitenkaan päättynyt tasapeliin, sillä puoli minuuttia ennen summeria Antti Erkinjuntti merkkautti toisen syöttöpisteen itselleen, kun Jarkko Hattunen viimeisteli TPS:n voittomaalin.

Hyvää vieraspeliä esittänyt TPS iski toisessa erässä kaksi maalia KalPan verkkoon. Ensin Janne Hauhtonen iski pelin 1-3:een, ja erän lopulla Michal Birner niittasi TPS:n jo kolmen maalin johtoon. Birnerin maaliin syötön antoi jälleen Antti Erkinjuntti.

Engren on vireessä

TPS:n maalilla Atte Engren pelasi loistavan pelin. 30 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali, joka sekin tuli kahden miehen alivoimalla, kertoo TPS:n maalivahtitilanteesta tarpeeksi.

Toisessa päässä maalia vartioinut Aleksis Ahlqvist ei ollut parhaassa vireessä, ja kolmannessa erässä Mario Valery-Trabucco hyödynsi KalPa-veskarin heikon illan laukomalla kiekon ranteella viidennen kerran KalPan verkkoon.

Ottelun lopussa Antti Erkinjuntilla oli mahdollisuus kruunata iltansa rankkarilla, mutta tämän yrityksen Ahlqvist onnistui torjumaan.

Erkinjuntti oli tästä huolimatta TPS:n parhaimmistoa kolmella syötöllään. Samaan ylsi myös ketjukaveri Marko Virtala.

Upea vierasvoitto takasi TPS:lle kolme elintärkeää pistettä. Samalla TPS nousi sarjataulukossa ohi SaiPan ja Pelicansin, jotka molemmat hävisivät omat ottelunsa.

TPS:n ero pudotuspeliviivan päällä keikkuvaan Tapparaan on nyt 9 pistettä. Lauantaina joukkueet kohtaavat ”upouudella” HK Areenalla, ja TPS:llä on mahdollisuus nousta jo kuuden pisteen päähän viimeisestä playoff-paikasta.

Tilastot:

03.50 0-1 Nordlund (Erkinjuntti, Birner) YV

08.35 1-1 Salminen (Kiiskinen, Jalasvaara) YV2

19.28 1-2 Hattunen (Erkinjuntti, Virtala)

33.48 1-3 Hauhtonen (Nordlund, Kivenmäki)

39.07 1-4 Birner (Erkinjuntti, Virtala)

46.41 1-5 Trabucco (Virtala, Kivenmäki)

Maalikooste:

Torjunnat:

KalPa Ahlqvist 6+5+9=20

TPS Engren 12+8+10=30

Jäähyt:

KalPa 9x2min

TPS 6x2min

Teksti:

Henri Saloranta