Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

KalPa - TPS

2-1
TI 18.1.2011
Kuopion jäähalli

Otteluraportti: KalPa - TPS 18.1.2011

KalPa-TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

TPS jäähyili KalPalle voiton

Sarjapisteet jäivät Kuopioon, kun kotijoukkue KalPa rankaisi TPS:ää kahdesti kahden miehen ylivoimalla. Tappio oli turkulaisille jo kuudes perättäinen.

TPS:n ja KalPan välinen mittelö oli kaukana hyvästä kiekkoviihteestä. Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta senkään peli ei ollut kasassa.

TPS:n maalivahti Atte Engren oli jälleen mies paikallaan eikä voinut kahdelle ylivoimaosumalle mitään. Loput kotijoukkueen maalipaikoista kuopiolaiset hukkasivat itse.

Vieraille merkittiin ottelussa yhteensä 16 jäähyminuuttia, eikä se voi olla näkymättä lopputuloksessa. Tasakentällisin ja ylivoimalla KalPa ei saanut osumia aikaiseksi, mutta päästyään kahden miehen yv:lle ei KalPakaan erehtynyt.

Tommi Miettinen vingutti maalilaulua avauserässä Sakari Salmisen ja Janne Laakkosen syötöstä. Illan toinen osuma oli Laakkosen käsialaa. Tähän syöttäjinä Miettinen sekä Anderssonina viime kaudella tunnettu Adam Masuhr.

TPS tulee lähelle muttei rinnalle

TPS iski kyntensä kiinni kalakukkoon vielä heti päätöserän alussa, kun Janne Hauhtonen avasi vieraiden maalitilin Veli-Matti Vittasmäen ja Tomas Kudelkan esityöstä.

TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa viimeiset kaksi minuuttia, mutta Atte Engrenin tulo maaliltakaan ei auttanut turkulaisia tasoituksen tekemisessä. Katkerat loppulukemat merkittiin kotijoukkueen hyväksi 2-1.

TPS jatkaa taistoa heti keskiviikkona. Vastaan asettuu Idän toinen ihme, kun Lappeenrannan SaiPa isännöi turkulaisia Kisapuistossa. SaiPa on turkulaisten edellä kolmen pisteen päässä ottelun enemmän pelanneena.

Voitto saattaisi nostaa TPS:n pois jumbosijalta.

 

Tilastot:

08.14 1-0 Miettinen (Salminen, Laakkonen) YV2

30.56 2-0 Laakkonen (Masuhr, Miettinen) YV2

40.43 2-1 Hauhtonen (Vittasmäki, Kudelka)

Torjunnat:

Ari Ahonen 2+13+3=18

Atte Engren 15+5+6=26

Jäähyt:

KalPa 3x2min

TPS 8x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta