Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Jokerit - TPS

3-1
TO 17.2.2011
Hartwall Areena

Otteluraportti: Jokerit - TPS 17.2.2011

Jokerit-TPS 3-1 (3-0, 0-1, 0-0)

Kankea TPS tuupertui Jokereiden edessä

Helsingin Jokerit tarjosi kotiyleisölleen riemukkaan kiekkoillan voittamalla TPS:n 3-1. TPS oli avauserässä aivan jäässä, ja Jokerit karkasikin ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kolmen maalin johtoon, mistä TPS ei enää pystynyt nousemaan.

Edellisessä ottelussa TPS esitteli kotiyleisölleen uuden pelaajan, kun vasta 16-vuotias Rasmus Ristolainen suoritti liigadebyyttinsä. Jokereita vastaan TPS:n juniori oli vaihtunut, sillä torstaina Hartwallin jäällä luisteli 20-vuotias Petri Meri.

Peliaika nuorella miehellä jäi vähäiseksi, mutta kokemus oli tappiosta huolimatta varmasti arvokas. Nuoria pelimiehiä saatetaan tarvita vielä jatkossakin, mikäli sairastumiset eivät hellitä.

Jokerit aloitti vahvasti

Itse ottelu oli melko kaksijakoinen. Jokerit ratkaisi ottelun heti avauserässä, mutta päätöserä oli turkulaisittain jo selvästi parempi.

Jokerit huudatti vähälukuista kotiyleisöään heti minuutin pelaamisen jälkeen. TPS-puolustus ei ollut hereillä, ja Jeremy Dehner sai namupassin maalin eteen, eikä mies avopaikasta erehtynyt. Tiukka maanuoliainen livahti Joni Ortion patjojen välistä vastustamattomasti maaliin.

Toinen maali syntyi erän puolivälissä. TPS:n puolustus ei saanut kiekkoa yli keskialueen, ja Jokerit pääsi vastahyökkäykseen. Justin Forrest heitti kiekkoa maalille, josta Ville Hämäläinen nosti limpun ohi Ortion.

Myös kolmas osuma oli isäntien käsialaa. Tuomas Pihlman kiersi maalin ja tarjoili maalin eteen, josta Hämäläinen tempaisi kauden kolmannen ja jo illan toisen osumansa.

TPS:n peli näytti avauserässä varsin tukkoiselta, sillä luistelussa ei TPS Jokereiden mukana pysynyt. Myös avauspelissä oli suuria ongelmia, kun kiekkoa jouduttiin pelaamaan usein taaksepäin suoraviivaisen hyökkäyksen sijaan.

TPS-maalilla aloittanut Joni Ortio ei maaleille voinut mitään, sillä kaikki maalit tulivat lähietäisyydeltä, ja narripaidat pääsivät viimeistelemään osumansa aivan rauhassa.

Järvinen onnistui taas

Toisessa erässä Ortion osaaminen sai ansaitsemansa kehykset, kun Jokereilta taitojaan kävi kokeilemassa niin kultakuuppa Janne Lahti kuin Petteri Nokelainenkin. Ortio piti TPS:n kuitenkin mukana pelissä loistotorjunnoillaan.

TPS:n avausmaali näki päivänvalon, kun turkulaiset pääsivät kahden miehen yv:lle. Joonas Järvinen laukoi kiekon ensimmäisen kerran ohi Jan Lasakin, ja TPS oli kahden maalin päässä. Järvinen on viimeistellyt maalin kahdessa edellisessä ottelussaan, ja kauden aikana osumia on kertynyt yhteensä kolme.

Ortio jatkoi hyviä otteitaan

Ortion loisto-otteet saivat jatkoa myös päätöserässä, kun Jokerit vyörytti tilanteita TPS-maalille välillä kahdenkin miehen ylivoimalla. Myös TPS:n maalinedustapelaaminen oli eri luokkaa kuin avauserässä, ja takaiskuilta vältyttiin.

Michal Birnerille aukesi loistopaikka kavennukseen viime minuuteilla, mutta maalin edessä vaaninut Birner sai kiekon jalkoihinsa, eikä tshekki saanut isketyksi sitä tyhjään maaliin.

TPS:n kiri tyrehtyi lopulta jäähyyn, jonka jälkeen Jokerit jäädytti pelin niin, ettei turkulaiset päässeet enää maalintekopaikoille. Näin kolme pistettä jäi Helsinkiin, ja turkulaiset jäivät tyhjin käsin.

Tappio nosti TPS:n joka tapauksessa pois sarjan hänniltä, sillä HIFK:lle murskatappion kärsinyt Pelicans valahti maalieron ”turvin” TPS:n taakse. TPS:n maaliero on nyt -35, kun Pelicansilla samainen lukema on karvan verran heikompi -36.

Maalikooste:

 

Tilastot:

01.13 1-0 Dehner (Pulkkinen, Lahti)

11.16 2-0 Hämäläinen (Nokelainen, Forrest)

13.40 3-0 Hämäläinen (Pihlman, Nokelainen)

36.17 1-3 Järvinen (Erkinjuntti) YV2

Torjunnat:

Joni Ortio 4+7+8=19

Jan Lasak 8+14+8=30

Jäähyt:

TPS 5x2min

Jokerit 5x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta