Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Ilves - TPS

4-1
LA 5.2.2011
Hakametsän jäähalli

Otteluraportti: Ilves - TPS 5.2.2011

Ilves - TPS 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

 

TPS hävisi Tampereella

 

TPS:stä ei ollut lauantaina vastusta Ilvekselle. Tamperelaisjoukkue vei nimiinsä jokaisen erän ja koko ottelun lukemin 4-1.

 

Ottelun avauserä oli varsin tasainen. Molemmille joukkueille tarjottiin kaksi ylivoimayritystä, mutta tulosta ei syntynyt. Ensimmäisellä 20 minuuttisella nähtiin kuitenkin yksi maali. Pasi Määttänen pysäytti kellot aikaan 13.34 ja huudatti kotiyleisöä johtomaalilla. Syöttäjiksi osumaan merkittiin Toni Rajala ja Ville Korhonen.

Ottelun toiseen erään vierailija TPS sai parhaan mahdollisen alun. Viime peleissä pelaavaan kokoonpanoon noussut Max Kolu iski Jussi Tapion syötöstä tasoituksen.

Ottelun voitto-osumaksi jäänyt maali nähtiin kuitenkin hyvin pian. Kolun tasoitusmaalista ehti kulua ainoastaan vajaat kaksi ja puoli minuuttia, kun Ilves siirtyi jälleen johtoon. Jesse Niinimäki ja Masi Marjamäki pohjustivat, ja Mark Lee viimeisteli taululle lukemat 2-1.

Keskimmäisessä erässä nähtiin myös pieni yhteenotto, kun TPS:n kovaluu Jean-Luc Grand-Pierre ja Ilveksen Tommi Välimaa vaihtoivat keskenään muutaman iskun. Tappeluksi tilannetta ei kuitenkaan laskettu ja molemmille vihellettiin kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.

Niinimäki & Lee vei Ilveksen lopullisesti karkuun

 

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen erän lopulla. Tällä kertaa oli Mark Leen vuoro tarjoilla ja Jesse Niinimäen iskeä tamperelaisjoukkueelle illan kolmas osuma.

Ottelun toinen erä oli kokonaisuudessaan ensimmäisen tapaan hyvin tasainen, mutta Ilves viimeisteli turkulaisjoukkuetta paremmin. Päätöserään lähdettiin siis kotijoukkueen 3-1-johtolukemissa.

Kolmas erä muuttui hyvin nopeasti pelkäksi kosmetiikaksi. Kun ottelun päätöserää oli ehtinyt kulua ainoastaan 44 sekuntia, Ilves iski illan neljännen maalinsa. Ryan Glenn laukoi erän ensimmäisen laukauksen ohi TPS-vahti Atte Engrenin, joka sai maalista tarpeekseen. Mies lähti vaihtopenkille ja Joni Ortio luisteli pitkästä aikaa turkulaisjoukkueen maalinsuulle. Glennin osuman syöttivät illan parhaisiin lukeutuneet Lee ja Marjamäki.

TPS oli kolmannen erän ajan hiukan hallitsevampi osapuoli, mutta Ilveksen vauhti oli tänään liikaa turkulaisille. Ottelun positiivisinta antia TPS-leirissä oli Joni Ortion "nollapeli".

Maalikooste:

Tilastot

 

13.34   1-0   Määttänen (Rajala, Korhonen)

21.44   1-1   Kolu (Tapio)

24.10   2-1   Lee (Niinimäki, Marjamäki)

37.33   3-1   Niinimäki (Lee)

40.44   4-1   Glenn (Marjamäki, Lee)

Aittokallio Ilves 9+10+8=27

Engren TPS 10+9+0=19 (Vaihto ajassa 40.44)

Ortio TPS 0+0+6=6 (Vaihto sisään ajassa 40.44)

Ilves 3x2 min

TPS 6x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist