Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Ilves - TPS

0-7
TI 16.11.2010
Hakametsän jäähalli

Otteluraportti: Ilves - TPS 16.11.2010

Ilves - TPS 0-7 (0-3, 0-1, 0-3)

 

TPS murskasi Ilveksen

TPS kaatoi Ilveksen Tampereella lukemin 0-7. Samalla voitto oli turkulaisten ensimmäinen vieraissa ja kolmas voitto putkeen kuluvan kauden SM-liigassa.

Maajoukkuetauko oli tehnyt hyvää TPS:lle ja ei niin hyvää kotijoukkue Ilvekselle. TPS onnistui kokonaisuudessaan joukkueena loistavasti ja viimeistely oli ensiluokkaista. Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin vaisuhkon alkukauden pelanneen Atte Engrenin nollapeli.

TPS:n päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen pitikin Engrenin nollapeliä erittäin tärkeänä asiana.

- Aten nollapeli oli todella tärkeä asia. Me tarvitaan meidän jokaista maalivahtia, koska sarja on pitkä. Lisäksi Joni Ortiolla tulee olemaan ”rasitteena” tulevat MM-kisat.

 

TPS iski viiden minuutin välein

Laukausmäärältään tasainen avauserä oli vierailija TPS:n. Hurjaan maalivireeseen päässyt Jussi Tapio siirsi turkulaisjoukkueen johtoon, kun pelikello näytti aikaa 5.39. Syötöt maaliin tarjoilivat Marko Virtala ja Jarkko Hattunen. Lisää seurasi vajaan viiden minuutin päästä, kun kapteeni Ville Vahalahti laukoi vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle Mario Valery-Trabuccon ja vanhassa kotihallissaan pelanneen Sami Venäläisen tarjoiluista.

Kotijoukkue Ilveksen ja ex-turkulaisvahti Jani Hurmeen murheellinen avauserä sai vielä jatkoa, kun Markus Nordlund taiteili upealla yksilösuorituksellaan TPS:n kolmen maalin johtoasemaan, illan toisen syöttöpisteensä saalistaneen Hattusen syötöstä.

- Ilves pelasi juuri sillä tavalla kuin olimme videolta katsoneet. He tulivat kovaa päälle, mutta jätkät onnistuivat todella hyvin viimeistelyssä. Nyt saatiin harjoitukset käännettyä teoiksi - miehet menivät maalille uhrautuvasti ja kulmien sijasta ajettiin suoraan maalia kohti, Riku-Petteri Lehtonen kävi läpi erän ja ottelun kulkua.

 

Vaikea erä - Engren piti pintansa

Ottelun toinen erä oli kotijoukkue Ilveksen hallintaa, pitkälti turkulaisten kolmen jäähyn ansiosta. Maalinsuulle palannut Engren oli kuitenkin loistavassa vireessä, pysäyttäen torjunnoillaan Ilveksen ylivoimayritykset. Mies pelasi maalillaan muutenkin erittäin vahvan erän, pysäyttäen yhteensä 11 laukausta.

Kokeneen Ilves-vahti Jani Hurmeen tilalle luistellut 18-vuotias maalivahtilupaus Sami Aittokallio joutui antautumaan toisessa erässä kertaalleen. TPS:n tshekkihyökkääjät kieputtelivat Ilves-puolustusta siihen malliin, kera Antti Erkinjuntin, ettei nuorella maalivahdilla ollut juurikaan jakoa Tomas Plihalin irtokiekosta iskemässä 0-4-maalissa.

 

Lopulliset naulat arkkuun

Päätöserässä TPS jatkoi samaa tahtia, mihin ensimmäisessä oli jäänyt. Kun kolmatta erää oli vajaat kaksi minuuttia takana, Tuomas Suominen ohjasi Virtalan syötön niin sanotusti puikoista sisään ja taululla komeili lukemat 0-5. Osuma oli Suomiselle tämän kauden toinen.

Erässä ehdittiin maalien välissä myös nujakoida, kun Ilves-puolustaja Teemu Kesä tappeli itsensä suihkuun ja iskujen vaihtojen sijasta iskuja ottanut Markus Palmroth itsensä kaksiminuuttiselle. Tappelua seuranneella ylivoimalla TPS latoi kuudennen osuman, kun Markus Nordlund iski komean kuvion päätteeksi illan toisen maalinsa. Syöttäjiksi maalin merkittiin Michal Birner ja Janne Hauhtonen.

TPS iski viimeisen naulan arkkuun (tässä tapauksessa seitsemännen), kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. Turkulaiset pelasivat ylivoimaa, jonka päätti vain 19 sekunnin yrittämisen jälkeen Valery-Trabucco. Mies iski kiekon reppuun ja monen muun turkulaispelurin tapaan saalisti illan toisen tehopisteensä. Maaliin syötöt taiteili tshekkikaksikko Plihal & Birner.

Riku-Petteri Lehtonen totesi ottelun tauottua, että loppulukemat mairittelevat hiukan turkulaisjoukkuetta.

- Lähdettiin pelaamaan nöyrää oman pään peliä. Ajoittain tuli kuitenkin heikkoja jaksoja, jolloin nöyryys katosi. Kyllä parannettavaa jäi edelleen ja lukemat mairittelevat meitä.

 

Maalikooste:

 

Tilastot:

 

05.39   0-1   Tapio (Virtala, Hattunen)

10.04   0-2   Vahalahti (Valery-Trabucco, Venäläinen)

16.04   0-3   Nordlund (Hattunen)

36.35   0-4   Plihal (Birner, Erkinjuntti)

41.50   0-5   Suominen (Virtala)

53.41   0-6   Nordlund (Birner, Hauhtonen) yv.

54.59   0-7   Valery-Trabucco (Plihal, Birner) yv.

Jani Hurme Ilves        6+0+0=6 (vaihto ajassa 20.00)

Sami Aittokallio Ilves 0+4+5=9

Atte Engren TPS        6+11+12=29

Ilves 5x2 min + 5+20 min

TPS 7x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist