Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

HPK - TPS

8-2
TO 28.10.2010
Patria-areena

Otteluraportti: HPK - TPS 28.10.2010

HPK-TPS 8-2 (3-0, 3-0, 2-2)

Tunti turpaan Hämeenlinnassa

TPS:n aaltoileva pelitahti jatkui Hämeenlinnassa, kun isäntäjoukkue HPK vei pisteet selkeällä 8-2-voitolla.

Vaikka TPS:n ennätyspitkä tappioputki päättyi lopulta viime viikolla, jatkui toinen ei niin mairitteleva putki myös Hämeenlinnassa. TPS ei ole onnistunut tekemään avausmaalia yhdessäkään kauden 18 ottelusta.

Tällä kertaa vain minuutti oli pelattu, kun Janne Kolehmainen iski hopeakerhon johtoon. Syöttäjinä toimivat Santeri Alatalo sekä TPS-paidassa mestaruuden keväällä voittanut Aatu Hämäläinen.

HPK:n vauhti kasvoi erän puoliväliä kohden, ja seuraava maali nähtiin ylivoimalla. Marko Kivenmäki katseli jäähyaitiosta, kun Kolehmainen tempaisi illan toisen osumansa Atte Engrenin selän taakse.

Kolmannen kerran TPS:ää nöyryytti Hämäläinen. Arsi Piispaselle merkittiin syöttö, kun Hämäläinen ohitti Engrenin 16 minuutin pelin jälkeen.

TPS sai ensimmäisen erän aikana vain kaksi laukausta Teemu Lassilan vartioimaa HPK-maalia kohti. HPK hyödynsi paikkansa kovalla prosentilla, sillä laukauksia Engreniä kohti kertyi ”vain” kahdeksan.

Ortio ei saa apua

Seuraavaan erää Engren katseli luukun toiselta puolelta, kun Joni Ortio komennettiin maalinsuulle. Kauaa ei Ortiokaan ehtinyt nollaa pitää, kun Juuso Puustinen tälläsi kotijoukkueen jo neljän maalin päähän. Syöttöpiste merkittiin Mathias Porselandille.

Eikä ehtinyt edellisestä kulua kahta minuuttiakaan, kun nöyryytys jatkui. Armands Berzins niittasi kiekon jo viidennen kerran TPS-maaliin, eikä Joni Ortio voinut tilanteelle mitään.

Erätauolle siirryttiin kuitenkin lukemista 6-0. Juuso Puustinen merkkautti itselleen illan toisen osuman komealla tahtomaalilla.

Kolmas erä tasan

Kolmas erä jatkui samaan tahtiin. Kolmen minuutin pelin jälkeen Janne Kolehmainen iski itselleen hattutempun.

Nollapeliä ei Lassilakaan kuitenkaan saanut. Ville Vahalahti ja Markus Nordlund tekivät esityön, ja Sami Venäläinen viimeisteli komean osuman.

Venäläinen ja Vahalahti olivat mukana myös TPS:n toisessa osumassa. Maalintekijänä toimi Mario Valery-Trabucco.

Valitettavasti vain lähes koko maalintekovastuu makaa Vahalahden ja Venäläisen harteilla. Tällaista tahtia eivät kokeneemmatkaan pelaajat jaksa.

HPK ei TPS:n maaleista ollut moksiskaan vaan jatkoi maalitehtailuaan. Anders Saulietis iski HPK:n 8-2-johtoon, kun viisi minuuttia peliä oli jäljellä.

Tuskainen taival jatkuu edelleen. Laiva on kasvanut jo niin suureksi, että kääntäminen alkaa muuttua vaikeaksi. Nyt sen kuitenkin pitäisi tapahtua. Lauantaina peli-ilmeen on syytä olla erilainen, jos halutaan pisteitä Ässiltä viedä.

Ottelun maalikooste:

Tilastot:

01.07 1-0 Kolehmainen (Alatalo, Hämäläinen)

10.34 2-0 Kolehmainen (Viitaluoma, Laamanen) YV

16.05 3-0 Hämäläinen (Piispanen)

23.57 4-0 Puustinen (Porseland)

25.52 5-0 Berzins (Porseland, Saulietis)

35.05 6-0 Puustinen (Nieminen, Tuulola)

42.35 7-0 Kolehmainen

51.45 7-1 Venäläinen (Nordlund, Vahalahti)

53.43 7-2 Trabucco (Vahalahti, Venäläinen)

55.11 8-2 Saulietis (Roppo, Alatalo)

TPS Engren 2+0+0=2

TPS Ortio 0+13+9=22

HPK Lassila 2+11+2=15

TPS 6x2min

HPK 4x2min

 

 

Teksti:

Henri Saloranta