Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

HPK - TPS

0-4
TI 25.1.2011
Patria-areena

Otteluraportti: HPK - TPS 25.1.2011

HPK-TPS 0-4 (0-3, 0-0,0-1)

Engren piti Kerhon nollilla

Jukka Koivun mukaantulo TPS:n liigajoukkueen päävalmentajaksi katkaisi turkulaisten pitkän tappioputken. TPS karkasi avauserässä kolmen maalin johtoon, ja HPK ei missään vaiheessa päässyt mukaan peliin kiitos TPS-vahti Atte Engrenin loisto-otteiden.

TPS:n luistin liikkui avauserässä hyvin, ja Jukka Koivu sai katsella rauhallisin mielin ”uuden” joukkueensa otteita.

Tshekkikaksikko Michal Birner ja Tomas Plihal saivat kunnian avata ottelun maalihanat. Viime kaudelta tuttu Plihalin ja Birnerin kiekottelu päättyi Birnerin terävään laukaukseen, jolle Teemu Lassila ei voinut mitään.

Reilun minuutin päästä Lassila sai kaivaa kiekon jälleen selkänsä takaa. Jussi Tapio antoi hienon syötön maalin eteen, ja Mario Valery-Trabucco sivalsi kiekon HPK:n reppuun.

Maalin makuun päässyt Valery-Trabucco korkkasi hunajapurkkia uudestaan reilun kahden minuutin päästä. Veli-Matti Vittasmäen laukaus jäi kimpoilemaan maalin eteen, ja Valery-Trabucco oli maalin edessä oikeaan aikaan. Peli TPS:lle jo 0-3.

Erätauolla tapahtui jotain mystistä, sillä toisessa erässä jäällä oli TPS:n avauserän vastakohta.

Viisi jäähyminuuttia ja Atte Engrenin 18 torjuntaa kertovat kaiken oleellisen TPS:n pelistä. Vain Engrenin huippupeli piti TPS:n kolmen maalin johdossa.

- Puolustettiin hyvin, ja kaveri ei saanut maaliakaan. Hyvinhän se meni, Engren totesi ottelun jälkeen URHOtv:lle.

HPK hallitsee, TPS ratkaisee

Päätöserään TPS sai parannettua peliään. HPK hallitsi peliä edelleen, mutta vierailla ei ollut tosiasiassa mitään hätäpäivää. Atte Engren oli maalillaan kuin muuri, ja puolustus hoiti irtokiekot maalilta.

Hallinnasta huolimatta neljännenkin maalin iski TPS. Tuomas Suominen polki itsensä puolittaiseen läpiajoon, ja ampui millintarkan rannelaukauksen Lassilan selän taakse.

HPK yritti vielä uida selville vesille, mutta räpiköinniksi jäi Kerhon kiri. TPS:lle komea vierasvoitto, ja Engrenille kauden toinen nollapeli 40 torjunnalla.

Voitosta huolimatta päävalmentaja Jukka Koivu ei ollut joukkueensa otteisiin tyytyväinen.

- Jaksettiin tänään 20 minuuttia pelata, ja yllättävää kyllä se riitti. Näillä jäähymäärillä ei voida kyllä jatkossa voittaa pelejä, Koivu totesi URHOtv:n haastattelussa.

Taisto jatkuu torstaina Ilvestä vastaan, kun tammikuun tasaus käynnistyy Tampereella.

Maalikooste:

Tilastot:

06.13 0-1 Birner (Plihal)

07.44 0-2 Valery-Trabucco (Tapio, Kolu)

10.14 0-3 Valery-Trabucco (Tapio, Vittasmäki)

41.22 0-4 Suominen (Hauhtonen, Järvinen)

Torjunnat:

Engren 9+18+13=40

Lassila 6+5++1=12

Jäähyt:

TPS 8x2min

HPK 3x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta