Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

HIFK - TPS

2-1
TI 8.3.2011
Helsingin jäähalli

Otteluraportti: HIFK - TPS 8.3.2011

HIFK - TPS 2 - 1 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0)

TPS taisteli tärkeän pisteen

TPS haki Helsingin vanhasta jäähallista pisteen, jonka myötä karsintojen välttäminen on turkulaisjoukkueen omissa käsissä.

TPS:n lähtökohdat HIFK-otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä turkulaisjoukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, maalivahti Atte Engren oli illan pelistä sivussa ja maalille luisteli pitkästä aikaa Joni Ortio.

Ortio kuitenkin pelasi loistavan ottelun ja TPS oli todella lähellä täyttä pistepottia, sillä kotijoukkue HIFK tasoitti ottelun vain reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

 

HIFK hallitsi vaisua erää, TPS iski

TPS lähti illan otteluun allaan 2-0-kotivoitto Ilveksestä. Nollat omassa päässä ja erityisen vahva puolustuspeli tiesi jo etukäteen hankaluuksia isännille, sillä HIFK:n neljän ottelun voittoputki oli katkennut lauantaina ja joukkue iski tuossa pelissä ainoastaan yhden maalin.

HIFK kuitenkin näytti taisteluhaluiselta ja helsinkiläisjoukkueella olikin mahdollisuudet taistella vielä runkosarjan kakkossijasta.

TPS:n ottelun alku oli vaikea. Vierasjoukkueena pelannut turkulaisjoukkue joutui alivoimalle vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja tilanne näytti huolestuttavalta. Joukkue kuitenkin taisteli kakkosvahti Joni Ortion johdolla ja todellisuudessa Ortio pääsikin ottelun ensimmäisestä erikoistilanteesta melko helpolla.

Erä oli sillä tavoin poikkeuksellinen, että siinä nähtiin yhteensä ainoastaan yhdeksän kohti osunutta laukausta. Näistä HIFK:lle kirjattiin kuusi ja TPS:lle kolme.

Suurin osa kotijoukkueen laukauksista tuli ylivoimatilanteissa, joita HIFK:lle tarjoutui kaksi. Isännät eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään Janne Hauhtosen ja Jussi Makkosen jäähyjä ja TPS siirtyi kuin varkain johtoon. Mikael Granlund istui erän lopulla kaksiminuuttista koukkaamisesta ja TPS:n ylivoimapeli toimi, toisin kuin helsinkiläisten. Joonas Järvinen ja Janne Hauhtonen tarjoilivat syötöt ja Sami Venäläinen puikkelehti upeasti HIFK-kenttäpelaajien ohitse ja laukoi SM-liigauransa 100. osuman ranteella tarkasti ohi HIFK-vahti Jan Lundellin.

 

Tasaista vääntöä ja draamaa

Ottelun toinen erä oli varsin tasaista puurtamista. HIFK pelasi kotikaukalossaan etenkin toisessa erässä poikkeuksellisen kurinalaista ja maltillista kiekkoa, kun taas TPS otti ne normaaliin keskiarvoon kuuluvat pari jäähyä.

Molemmilla joukkueille oli muutamat omat paikkansa iskeä toisessa erässä maali, mutta maalivahdit pitivät ottelun samoissa lukemissa. Erän paras paikka siunaantui kotijoukkueen Robert Nyholmille, joka pääsi Jean-Luc Grand-Pierren harhasyötön vuoksi loistavaan maalipaikkaan, mutta Ortio nappasi loistavan torjunnan.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin siis TPS:n johtoasemassa lukemin 0-1. HIFK lähti hakemaan tasoitusosumaa tosissaan ja ottelun viidennen ylivoimapelinsä aikana helsinkiläisjoukkue olikin lähellä tasoitusosumaa. Joni Ortio venyi kuitenkin kahteen loistavaan torjuntaan ja TPS otti jälleen askeleen lähemmäksi täyttä pistepottia.

TPS taisteli tosissaan, vaikka olikin jatkuvasti puolustuskannalla. Joukkue kuitenkin taisteli ja väänsi, mutta kiekko oli jatkuvasti kotijoukkueella. Jan Lundellin erän ensimmäinen torjunta kirjattiin, kun ottelua oli takana yli kymmenen minuuttia.

TPS:n taistelu ei kuitenkaan tänään riittänyt, kun Mikko Kousa nosti kotijoukkueen tasoihin ilman maalivahtia. Ottelu eteni HIFK:n hallinnassa olleen jatkoajan jälkeen voittolaukauskilpailuun saakka ja siellä HIFK korjasi kaksi pistettä jokaisen yrittäjän onnistuessa maalinteossa. Ratkaisevan maalin iski Kimmo Kuhta, jonka maali oli mahdollisesti yksi kauden näyttävimmistä osumista.

Ottelun videot:

 

Tilastot

19.26 0-1 Venäläinen (Hauhtonen, Järvinen) YV

58.48 1-1 Kousa (Peltonen, Granlund) IM

65.00 2-1 Kuhta VL

Jan Lundell HIFK 2+5+7+1=15

Joni Ortio TPS 6+7+10+9=32

HIFK 2x2 min

TPS 7x2 min

Teksti

 

Marko Ollonqvist