Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Blues - TPS

2-3
TI 7.12.2010
Barona Areena

Otteluraportti: Blues - TPS 7.12.2010

Blues-TPS 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0) VL

TPS voittomaaleilla voittoon

Espoon Blues joutui nöyrtymään kotihallissaan, kun Marko Kivenmäki ratkaisi voiton turkulaisille. Voittomaali nähtiin lopulta vasta seitsemännessä laukojaparissa.

TPS:n matkaa Espooseen pidettiin erittäin vaikeana, sillä kotijoukkue on viime aikoina ollut kovassa iskussa. Turkulaisten peli on sen sijaan ailahdellut loistavasta lähes aneemiseen. Bluesia vastaan TPS oli lähempänä ensimmäistä.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, ja ainoat tilastomerkinnät olivat molempien joukkueiden yhdet jäähyt.

Maalihanat avattiin toisessa erässä. Illan kolmatta jäähyään istunut b katseli jäähyaitiosta, kun Jari Sailio siirsi kotijoukkueen ”alivoimalla” 1-0-johtoon. Joukkueet pelasivat kuitenkin viidellä viittä vastaan, sillä TPS:lle oli juuri tulossa rangaistus.

Veilleux katseli kopistaan vielä toisenkin osuman, ja tällä kertaa maalia juhlivat valkopaidat. Garrett Raboin ja Marko Kivenmäki pohjustivat, ja Mario Valery-Trabucco nosti turkulaiset tasoihin.

 

Engren joukkueen tuki ja turva

Roope Ranta vei Bluesin toistamiseen johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla, mutta TPS tuli vielä tasoihin. Tällä kertaa tuomarin käsi oli pystyssä Bluesille, kun Janne Hauhtonen maalasi jo kolmannen maalinsa neljässä ottelussa.

Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, ja kun jatkoaikakin nyhjättiin nollanollaa, ratkaisu haettiin voittomaalikilpailulla.

TPS:ltä onnistuivat Tomas Plihal, Mario Valery-Trabucco sekä Marko Kivenmäki. Kun Bluesilta onnistuivat vain Stefan Öhman ja Santeri Heiskanen, lähti lisäpiste TPS:n mukana Turkuun.

TPS:n maalilla loisto-otteitaan jatkanut Atte Engren sai jälleen huhkia koko palkkansa edestä. Päätöserässä Engren loikki kiekon eteen peräti 18 kertaa. Yhteensä raumalaislähtöiselle veskarille merkittiin torjuntoja jopa 41 kappaletta. Virkaveli Iiro Tarkki selvisi 27 torjunnalla.

Voitto ei nostanut turkulaisten osakkeita vielä kovin paljoa, sillä myös pahimmat kilpakumppanit napsivat pisteitä. Voitto kuitenkin piti eron vielä kohtuullisena, ja seuraavaan otteluun on taas hieman helpompi lähteä.

Maalikooste:

Tilastot:

32.15 1-0 Sailio (Öhman, Karalahti) AV SR

33.04 1-1 Trabucco (Raboin, Kivenmäki) YV

44.10 2-1 Ranta

50.44 2-2 Hauhtonen (Venäläinen, Nordlund) SR

65.00 2-3 Kivenmäki VL

Torjunnat:

Blues Tarkki 8+10+7+2=27

TPS Engren 11+12+18+0=41

Jäähyt:

Blues 5x2min

TPS 4x2min

Teksti:

Henri Saloranta