Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Ässät - TPS

6-3
LA 18.9.2010
Isomäen jäähalli

Otteluraportti: Ässät - TPS 18.9.2010

Ässät - TPS 6 - 3 (1-1, 5-1, 0-1)

Ässät möyhensi TPS:n SM-liigakauden kotiavauksessaan. Turkulaiset olivat toisessa erässä täysin vastaantulijoita, ja Ässät karkasi tavoittamattomaan johtoon. Kolmannessa erässä TPS sai jälleen vauhtia peliinsä, mutta takaa-ajomatka oli aivan liian pitkä.

Etenkin TPS:n puolustuspelaaminen oli ottelussa heikkoa. Turkulaispuolustajat olivat jatkuvasti potkun porilaisia perässä, ja Ässillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja turkulaisten lahjoittamista ylivoimahyökkäyksistä.

TPS:n liike ottelun alussa oli yhtä tahmeaa kuin kauden avausottelussakin. Ässät pääsikin iskemään kiekon ohi Atte Engrenin jo heti erän alkuun ylivoimalla. TPS:n paidassa mestaruuden viime keväänä voittanut Aki Uusikartano syötti ja Tuomas Santavuori maalasi tilanteeksi 1-0 Marko Virtalan istuessa kakkosta.

Erän jatkuessa TPS pääsi koko ajan paremmin mukaan peliin, ja loppupuolella nähtiin tasoitus. TPS:n kanadalaisvahvistus Mario Valery-Trabucco iski kauden toisen osumansa Ville Vahalahden ja Sami Venäläisen syötöistä. Tämäkin maali nähtiin ylivoimalla.

 

Kaksi peräkkäistä osumaa ratkaisi pelin

Toiseen erään TPS oli jälleen hukannut otteen pelistä, ja Ässät rankaisi aivan kuin ensimmäisessäkin erässä. Alle kolme minuuttia erää oli pelattu, kun Mika Niemi ohitti Engrenin toistamiseen.

Turkulaisille harjoituspeleissä tutuksi tullut musta hetki nähtiin erän puolen välin paikkeilla, kun Ässät iski kaksi maalia alle puolessa minuutissa. Peli oli ratkaisevan tuntuisesti jo 4-1.

TPS vastasi kuitenkin jo heti minuutin päästä. Niin ikään kauden toisen osumansa teki Janne Hauhtonen, joka sai myös nauttia Vahalahden syötöstä.

Heti perään TPS sai mahdollisuuden kavennukseen ja jopa tasoitukseen, kun Ässät otti kaksi jäähyä samaan aikaan. TPS ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään kahden minuutin 5-3-ylivoimaansa vaan käytti sen lähinnä yliyrittämiseen ja huolimattomuuteen.

Ässät sen sijaan nakutti vielä kaksi maalia. Ensin Pasi Salonen onnistui rankkarista, ja heti perään Matti Kuparinen teki Ässien toisen ylivoimamaalin. Kolmanteen erään lähdettiin Ässien hurjassa 6-2-johdossa.

Vaikka maaleja ei voi laittaa Atte Engrenin piikkiin, ei Engreniltä myöskään nähty tarvittavaa venymistä, jota olisi muun joukkueen tueksi tarvittu.

 

 

Täysi pistepotti antaa odottaa itseään

Ville Vahalahti nappasi ottelun jo kolmannen syöttöpisteensä, kun Sami Venäläinen kavensi tilanteeksi 6-3 ottelun kolmannessa erässä. Ässien Tommi Huhtala katseli maalia jäähypenkiltä.

Erän loppupuolella TPS:n Joonas Järvinen ja Ässien Tuomas Huhtanen tappelivat vielä itsensä suihkun puolelle. Huhtaselle tuomittiin lisäksi kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Ylivoimasta huolimatta ottelussa ei nähty enää lisäosumia, ja kolmen pisteen potti jäi Poriin. Ässät on ollut TPS:lle viime kausina todella kova vastus, sillä viime kaudellakaan TPS ei onnistunut Ässien kaadossa kuin kerran.

TPS:n ensimmäisen täyden pistepotin tavoitteleminen jatkuu tiistaina kotihallissa, kun Blues saapuu Espoosta mittaamaan TPS:n tason. Viikonlopun aikana TPS:n puolustuspelaamisen on syytä parantua, jos TPS haluaa jättää bluesin pisteittä.

Maalikooste:

 

Tilastot

 

 

Teksti:

Henri Saloranta