Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2010 - 2011

Ässät - TPS

6-2
TO 13.1.2011
Isomäen jäähalli

Otteluraportti: Ässät - TPS 13.1.2011

Ässät-TPS 6-2 (3-0, 1-1, 2-1)

Pisteet jäävät Poriin

Ässät jatkoi TPS:n synkkää taivalta viemällä kauden neljännenkin kohtaamisen selvästi nimiinsä. TPS oli pahasti alakynnessä, eikä voinut sarjakakkoselle mitään. Ässien ylivoima oli myrkkyä lukemin 6-2.

TPS:n kevätkausi alkoi hyvillä otteilla muutaman ottelun ajan, mutta edelliset kolme kamppailua ovat olleet enemmän tai vähemmän heikkoja.

Ongelmia on ollut etenkin peruspelaamisessa, sillä kiekot pomppivat lavassa, eivätkä syötötkään tunnu osuvan kohdalleen. Ne kuuluisat kahden metrin syötöt ovat menneet yhtä kuuluisan kolmen metrin verran ohi.

Ässät ratkaisee alussa

Porin Isomäen hallissa oli torstaina vain yksi joukkue, kun huikeaa kautta pelaava kotijoukkue Ässät jatkoi lentoaan turkulaisten kustannuksella.

Ensimmäiset kaksi maalia nähtiin avauserän alussa, molemmat Ässien toimesta. Tomas Zaborsky avasi maalinteon kuuden minuutin pelin jälkeen, ja vajaa minuutti myöhemmin maajoukkueessakin esiintynyt Ville Uusitalo pamautti kotijoukkueen kahden maalin johtoon ylivoimalla.

Ässät lisäsi johtoaan vielä aivan erän lopussa Pasi Salosen toimesta niin ikään TPS:n kärsiessä jäähyä. Kolme maalia riitti Atte Engrenille, joka antoi toiseen erään tilaa Joni Ortiolle.

Kavennus näkee päivänvalon

Ortion ilta alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun Tuomas Santavuori rankaisi Ässille neljännen maalin, kun alle minuutti toista erää oli kulunut.

TPS:n avausosuma lävähti taululle ottelun puolivälissä. Tuomas Suominen ohitti hyvin pelanneen Eero Kilpeläisen Jussi Makkosen syötöstä.

Päätöserä jatkoi samaa kaavaa kuin aiemmatkin, sillä Ässät iski heti erän alkuun. Kotijoukkueen ylivoima oli torstaina todella tehokasta, sillä Ville Uusitalon maali oli Ässille jo illan neljäs.

Valkopaidoista pirteimmin esiintynyt Tuomas Suominen onnistui maalinteossa toistamiseen päätöserän puolessa välissä. TPS pelasi ottelun lopun mainiosti, mutta Ässien huippulupaus Joel Armia viimeisteli vielä loppulukemat 6-2:een – yllättäen ylivoimalla.

TPS:n seuraava mahdollisuus kerryttää pistepottia järjestyy lauantaina, kun HK Areenalle saapuu samoista sijoista kamppaileva Lahden Pelicans. Joukkueiden välinen ero on Pelicansin hyväksi viisi pistettä.

Maalikooste:

Tilastot:

05.59 1-0 Zaborsky (Yetman)

06.58 2-0 Uusitalo (Caldwell, Huhtala) YV

19.46 3-0 Salonen (Kuparinen, Caldwell) YV

20.47 4-0 Santavuori (Uusikartano) YV

30.57 4-1 Suominen (Makkonen)

41.35 5-1 Uusitalo (Uusikartano, Santavuori)

Torjunnat:

Atte Engren 17+0+0=17

Joni Ortio 0+16+15=31

Eero Kilpeläinen 8+12+14=34

Jäähyt:

TPS 7x2min + 10min

Ässät 3x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta