Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Pitsiturnaus 2010

TPS - Ilves

1-3
PE 6.8.2010
Kivikylän Areena

Otteluraportti: TPS - Ilves 6.8.2010

TPS:n pääsy Pitsiturnauksen välieriin varmistui jo aiemmin päivällä, sillä Ilves-HPK ottelu päättyi 1-1 tasalukemiin ja näin TPS-Ilves ottelun panoksena oli vain lohkovoitto.

Nuoret maalivahdit vastakkain: Joni Ortio vs. Ville Kolppanen

TPS aloitti päivän toisenkin ottelun vahvalla liikkeellä ja Ilves-vahti Ville Kolppanen oli kovan paineen alla viiden minuutin kohdalla, mutta nuori maalivahti pelasti tilanteen hyvällä venytyksellä.

Kolppanen joutui kuitenkin taipumaan ajassa 7.13, sillä Mikko Laine sai rauhassa lyödä paluukiekon maalin edestä Janne Hauhtonen syötöstä. Johtoasemassa ei ehditty kauaa pelaamaan, sillä Markus Nordlundin jäähy kostautuu. Ilves rikkoi TPS:n puolustuksen auki Joonas Raskin ja Matias Soinnun komeilla syötöillä. Osuman viimeisteli Matias Myttynen.

Erän loppupuolella Ilves sai vielä loistopaikan, mutta Joni Ortion hanskatorjunta piti lukemat 1-1:ssä.

Toisessa erässä rikkonaista peliä

Toisen erän alkupuolisko oli hieman rikkonaista jäähyjen takia ja Ilves pääsi ottelussa niskan päälle. Max Kolun ja Sami Venäläisen istuessa rangaistustaan Ilves siirtyi ottelussa 1-2 johtoon, kun puolustaja Nils Bäckströmin laukaus uppoaa Joni Ortion selän taakse Jaakko Pellisen ja Niko Peltolan syötöstä.

TPS ei onnistunut enää tasoittamaan tilannetta hyvästä ylivoimasta huolimatta ja kun Ilveksen Henri Tuominen onnistui ujuttamaan kiekon vielä kerran maaliin Henri Sandvikin ja Michael Keräsen syötöstä, niin Ilves varmisti 1-3 voitollaan B-lohkon voiton.

TPS jäi toiseksi B-lohkossa, joten joukkue kohtaa välierissä A-lohkon ykkösen klo 17.00. Vastaan tällöin asettuu klo 15.15 alkavan Lukko-Sport ottelun voittaja.

Ottelun jälkeinen rangaistuslaukauskilpailu

Joonas Rask (+), Jussi Tapio (+), Jaakko Pellinen (+), Toni Kluuskeri (-)

Tilastot:

TPS-Ilves 1-3 (1-1, 0-2)

7.13 1-0 Mikko Laine (Janne Hauhtonen)

9.39 1-1 Matias Myttynen (Matias Sointu, Joonas Rask) yv.

23.29 1-2 Nils Bäckström (Jaakko Pellinen, Niko Peltola) yv2.

29.03 1-3 Henri Tuominen (Henri Sandvik, Michael Keränen)