Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

Pitsiturnaus 2010

HPK - TPS

1-3
PE 6.8.2010
Kivikylän Areena

Otteluraportti: HPK - TPS 6.8.2010

Seitsemästoista Pitsiturnaus alkoi kovatasoisella ottelulla, jossa kohtasivat viime kauden finalistit TPS ja HPK. Hopealle jäänyt HPK ei onnistunut revanssissaan, vaan kaatui hallitsevalle Pitsiturnauksen ja Suomen mestarille lukemin 3-1.

Terävä alku TPS:ltä

TPS sai otteluun hyvän alun, sillä joukkue siirtyi 1-0 johtoon ylivoimalla jo ajassa 1.31, kun tryout-pelaaja Jussi Tapio ohjaa Jens Skålbergin vedon HPK-vahti Juha Metsolan selän taakse. Erä eteni TPS:n hallinnassa ja HPK pääsi testaamaan Atte Engrenin taitoja ensimmäisen kerran vasta noin viiden minuutin pelin jälkeen.

TPS:n liike hyökkäyspäässä oli pirteää ja turkulaisryhmä siirtyi ottelussa 2-0 johtoon ajassa 7.35, kun Mario Valery-Trabucco viimeisteli Ville Vahalahden ja Markus Nordlundin upeasta esityöstä.

Erän loppupuolella HPK alkoi saamaan otetta pelistä, mutta Santeri Alatalon ajassa 13.25 saama jäähy ei jäänyt TPS:ltä hyödyntämättä. TPS:n ylivoima toimi jälleen hyvin ja Miika Huczkowski laittoi pomppukiekon maalinnurkalta sisään Nordlundin ja Marko Kivenmäen syötöstä.

TPS komeaan avausvoittoon

Toisessa erässä HPK:n hyökkäykset lähtivät jo paremmin liikkeelle, mutta edelleen omassa päässä hämeenlinnalaiset olivat hieman hukassa. Hämeenlinnalaisten peli aukeni, kun toista erää oli pelattu noin viisi minuuttia, sillä TPS:n Janne Hauhtonen sai rangaistuksen korkeasta mailasta.

HPK pääsi avaamaan turnauksen maalitilinsä Hauhtosen istuessa jäähypenkillä ajassa 20.53, kun Tuukka Pulliaisen kavennus löysi tiensä Atte Engrenin selän taakse Kaspars Saulietisin ja Juuso Puustisen syötöstä.

TPS pelasi ottelun kuitenkin varmasti loppuun asti ja voitto siis TPS:lle lukemin 3-1.

Tasapisteiden varalta lauottava rangaistuslaukauskilpailu

 

Ottelun jälkeisissä rangaistuslaukauksissa ratkaisu syntyi vasta kuudennen laukojan kohdalla, kun Tuukka Pulliainen laittoi kiekon komeasti yläkulmaan ohi Engrenin hanskan. Maalivahdit olivat hyvin hereillä rankkareissa ja laukauksissa epäonnistuivat seuraavat pelaajat: Marko Virtala, Juuso Puustinen, Marko Kivenmäki, Kaspars Saulietis ja Mario Valery-Trabucco.

TPS:n seuraava ottelu on klo 14.00 ja vastaan silloin asettuu Tampereen Ilves.

Tilastot:

1.31 0-1 Jussi Tapio (Jens Skålberg, Marko Virtala) yv.

7.35 0-2 Mario Valery-Trabucco (Ville Vahalahti, Markus Nordlund)

14.32 0-3 Miika Huczkowski (Markus Nordlund, Marko Kivenmäki) yv.

20.53 1-3 Tuukka Pulliainen (Kaspars Saulietis, Juuso Puustinen) yv.