Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

TPS - ZSC Lions

5-4
KE 11.8.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - ZSC Lions 11.8.2010

TPS – Zürich Lions 5 – 4 (2-1, 3-2, 0-1)

TPS kaatoi ”Euroopan Mestarin”

Jääkiekon European Trophy käynnistyi Turussa, kun hallitseva Suomen Mestari TPS ja Mestarien liigan mestari Zürich Lions iskivät yhteen. Runsasmaalisessa ja sekavassa ottelussa TPS oli piirun verran parempi ja vei avausvoiton maalein 5-4. TPS:n parhaimmistoa ottelussa olivat etenkin Mario Valery-Trabucco sekä Miika Huczkowski.

”Super”-Mario nimen saanut kanadalainen iski kaksi osumaa ja esitti muutenkin hyviä otteita ottelun ajan. Huczkowski sen sijaan oli erittäin vakuuttava puolustuspäässä, ja yksi komea osumakin häneltä nähtiin. Valelaukaus, siirto ja rystyllä yläpesään. Näitä lisää ”Husse”.

TPS-maalilla Atte Engren esitti muutaman paraatipelastuksen, eikä Engreniä voi vastaiskuistakaan syyttää. Näyttäisi siltä, että maalivahtiosasto on jälleen kerran kunnossa SM-liigaa varten.


Ikäviä loukkaantumisia

Illan ottelun alku oli turkulaisten täydellistä hallintaa. Lions oli enemmän kuin pulassa, ja joukkue näytti siltä, että se olisi vasta ensimmäistä kertaa jäällä kauden aikana. TPS iski alle puolessa minuutissa kaksi maalia, ja ottelu näytti olevan taputeltu.

Lions pääsi kuitenkin mukaan, ja tasoitus nähtiin heti toisen erän alussa. TPS karkasi toistamiseen ja tällä kertaa kolmen maalin päähän. Viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin TPS:n 5-3-johdosta.

Lions pääsi kolmannen erän puolessa välissä vielä maalin päähän, mutta TPS:n voitto ei oikeastaan ollut kunnolla uhattuna missään vaiheessa.

TPS:n kannalta ikävät uutiset kantautuivat puolustusosastolta. Sekä Aki Berg että uusi jenkkipuolustaja Garrett Raboin poistuivat kaukalosta jonkin asteisen vamman seurauksena. Vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoja.

Ikävää oli myös se, että maalivahtilegenda Ari Sulanderia ei Turkuhallin jäällä nähty kuin verryttelemässä. Sveitsiläisten veräjää vartioi nimittäin nuori Lukas Flüeler.

 

Tilastot

 

Teksti:

Henri Saloranta