Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

TPS - SC Bern

4-3
PE 13.8.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - SC Bern 13.8.2010

TPS - Bern 4 - 3 (3-0, 0-0, 1-3)

 

TPS voitti mestarien taiston

TPS kaatoi European Trophyn toisessa ottelussaan Sveitsin hallitsevan mestarin Bernin lukemin 4-3. Pelillisesti tasainen ottelu ratkesi käytännössä ottaen jo ensimmäisessä erässä, kun TPS latoi erän viimeisen viiden minuutin aikana taululle lukemat 3-0.

Parasta turkulaisosaamista näytti jälleen kotijoukkueen ykköskentällinen. Kolmikko Marko Kivenmäki - Mario Valery-Trabucco - Ville Vahalahti on löytänyt todellisen peli-ilon, eikä heille näy pysäyttäjää. Trabucco ja Kivenmäki iskivät ottelussa tehot 1+1, Vahalahden säestäessä kahdella syöttöpisteellä. Myös Sami Venäläinen oli pirteällä pelipäällä tehoilla 1+1.

Myös tuore TPS-päävalmentaja Heikki Leime oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen uuteen tehoketjuun.

- Tuntuu, että kavereiden pelityylit sopivat todella hyvin yhteen. He ovat yksinkertaisesti löytäneet toisensa. Pojat tykkäävät pelata keskenään. Kaksi taitavaa jätkää ja suoraviivainen sentteri, niin koko ketju on balanssissa.

 


Maalivahtiosasto kunnossa

Maalivahti turkulaisten maalilla oli vaihtunut Atte Engrenistä Tommi Virtaseen, mutta eroa ei huomannut. Nuori vahti pelasi todella vakuuttavasti.

- Virtanen oli mullekin aikamoinen yllätys. Pelasi ensimmäisen minipelinsä Pitsiturnauksessa ja jo silloin sanoin, että tuossa on aika kova kaveri.

Tämän päivän esitys vakuutti Leimeen entisestään.

- Tänään näytti jo sitten todella erinomaisia otteita. Tommi piti meitä oikeastaan alussa pystyssä, kun Bern tuli aika kovaa ja kolmannen erän maaleille ei mahtanut mitään. Kyllä Upi (Urpo Ylönen) vaan jostain kaivaa näitä jätkiä. En tiä mistä, Leime naurahti.

Tasaista vääntöä – alun tehokkuus ratkaisi

Itse peli oli varsin tasaista vääntämistä. Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa, jotka TPS käytti paremmin hyväkseen.

Ensimmäisen erän lopussa tulleet kolme TPS-maalia vaikuttivat jo ratkaisseen ottelun, kun toisenkin erän jälkeen tilanne taululla oli edelleen 3-0.

Bern kuitenkin jatkoi yrittämistään vielä kolmannessa erässä tulleen TPS:n 4-0 johto-osumankin jälkeen. Vahvimpaa osaamista Berniltä näyttivät tehot 1+1 iskenyt Ryan Gardner ja tehot 0+2 merkkauttanut Travis Roche ja pitkälti tämän kaksikon siivittämänä Sveitsiläisjoukkue nousikin päätöserän lopussa maalin päähän. Tasoihin asti vierasjoukkue ei kuitenkaan noussut ja näin ollen TPS kirjasi tililleen European Trophyn toisen voittonsa.

Tilastot

Teksti:

Marko Ollonqvist